in , ,

Földesi: keressék a szegfűt!

Földesi Zoltán, Gőgös Zoltán, Varga Zoltán

Az asztalnál három Zoltán foglalt helyet: Gőgös Zoltán, a párt elnökhelyettese, Varga Zoltán Békés megyei MSZP-elnök, a megyei lista első helyezettje, valamint a házigazda szerepében Földesi Zoltán, a szarvasi MSZP elnöke, polgármester-jelöltje.

– Finiséhez érkezett a kampány – mondta Földesi Zoltán, a szarvasi MSZP elnöke, polgármester-jelöltje azon a sajtótájékoztatón, amit megelőzően a szarvasi piacon jártak az MSZP prominensei, ahol nagyon jól fogadták őket. Gőgös Zoltán az országgyűlési választások hajrájában járt itt, most megismétli a tavaszi körútját. Az MSZP szempontjából az önkormányzati választásoknak az a célja, hogy ahol városvezetőik vannak, megtartsák.

– Az MSZP szempontjából most az a tétje, hogy azok a bázisaink, ahol jelenleg szocialista irányítás van akár polgármester, akár testületi többség szempontjából, aok maradjanak, hiszen egy párt amikor ellenzékben van, alapvetően egy önkormányzati helyzetben tudja azt bizonyítani, hogy kormányzóképes. Aki egy nagyvárost vagy egy kisvárost el tud irányítani, az nagy valószínűséggel, mivel hasonló rendszer, el tudja irányítani az országot is. Az egyik tét az, hogy tudjuk-e ezt most igazolni – adott hangot reményeinek Gőgös Zoltán.

Széles a skála a bal oldalon, kiket támogat az MSZP. Van, ahol független, van, ahol más párt jelöltje mögé állnak be, ill. saját jelölteket is indítanak, mint pl. Földesi Zoltán.

Azt szeretnék, jelentette ki, hogy ha az önkormányzatok egyfajta fék szerepét játszanák a központi túlhatalommal szemben, ahogy azt Kövér László is mondta 2008-ban. Sokkal nagyobb nyitottságot várnak az önkormányzati világtól, pl. a polgárok tájékoztatása szempontjából.

Az téves vélekedés és az Unió által szigorúan tiltott is, hogy a forrásaik elosztásánál nem játszhat szerepet az, hogy milyen színű a városvezetés, állította Gőgös Zoltán.

Varga Zoltán megköszönte a támogatóknak, hogy elsőként adhatták le a megyei listájukat, amin előkelő helyen szerepel a Kozák Imréné Marika.

Zárásként Földesi Zoltán konstatálta, hogy 12-éhez közeledve élesedik a hangvétel, aminek az kezdetén a négy listát állító szervezet képviselői leültek, és elhatározták, hogy nem fognak személyeskedő kampányt folytatni. Tépdesik, meggyalázzák a plakátokat. Kéri a pártok mögött álló aktivistákat, hogy maradjon Szarvas a méltóság városa.

– 13-án is fel fog kelni a Nap, egymás szemébe kell néznünk, ne okozzunk egymásnak maradandó sérüléseket – kérte az ellenfeleket. – Legyen békés és nemes ez a vetélkedés, menjenek el szavazni 12-én, és szavazzanak arra, akiben a körzetükben látják a megoldást! – fejezte be a sajtótájékoztatót az MSZP polgármester-jelöltje.

Vélemény, hozzászólás?

Derzsi György a sikeres, mégis magányos Lehár szerepében

Szarvasról a világpiacra: 25 éves hazánk legnagyobb pulykafeldolgozója, a Gallicoop