in , ,

Meglepő bejelentés Csanáditól: akár Lázárt is felkérnék alpolgármesternek

Csanádi László

Pikniket hirdetett csütörtök délutánra a Nagycsaládosok Szarvasi Egyesülete. Csanádi László, a NACSE polgármester-jelöltje az egyesület nevében köszöntötte a résztvevőket. Arra, hogy miért a pikniket választották az összejövetel formájára, az oldottságot, mint a kötetlen beszélgetések alapját nevezte meg. A padokon tényleg sokan beszélgettek, miközben disznósültet vagy kolbászt eszegettek, megittak egy-egy pohár sört, akár szentandrási meggysört is, miközben körülöttük gyerekek szaladgáltak.

Beszélt a közelmúltban elvégzett, Szarvason átmenő forgalom-mérésük eredményéről, amire válaszul a polgárőrök segítségével végzett zebraőr szolgálatot vezettek be a főiskoláknál levő zebránál, ami egyben a városba beeső kamionok lendületének megtörését is szolgálta. Felhívta a figyelmet, hogy ezt a gyermekek védelmének érdekében a szavazások után is meg kell majd tenni, győzzön bárki is.

Beszélt a hátralevő kampányrendezvényekről, aminek következő eseménye Zacher Gábor Mindennapi függőségeink című előadása lesz ma 16:30-kor a Cervinus Teátrumban. Szombaton kolbászt töltenek a piacon a kolbászfeszten, ahol meglepetésételt is készítenek. Részvételük célja nem a díjak valamelyikének elnyerése, hanem az, hogy minél több emberrel találkozzanak ott is.

Mindenkit arra kért, hogy menjen el szavazni vasárnap, de lehetséges visszaélésekről is jutott hír a fülébe.

– Mindenki nyugodtan menjen be a fülkébe, ott senki nem látja, tegye a szívére és az eszére a kezét, és oda húzza az ikszet, ahová szeretné. Ezt senki sem fogja rajta kívül látni. Nem kell félni attól, hogy ezzel bármiféle probléma lehet. Sajnos hallottunk olyat, de ezek csak pletykák, hogy lehetséges, hogy lesznek választási csalások. Minden választáskor lehet ilyet hallani. Itt is. Mi ebben egy dolgot tudtunk tenni. Felhívtuk az illetékesek figyelmét, ill. ahol konkrét helyszínt is meghatároztak a mendemondák szerint, ott megkértük a hozzátartozókat, ismerősöket, hogy legyenek ott és figyeljék ezt – mondta Csanádi László.

Akárhogy is alakul a szavazás, akkor sem szeretnék abbahagyni a munkát, jelentette ki a NACSE polgármester-jelöltje, gondolt itt a forgalomlassításra, ill. az 44-esen való átkelés biztosítására. A következő ciklusban a pártpolitikától függetlenül a várospolitikát kell előtérbe helyezni. Nem azt kell nézni, hogy ki és melyik oldalról mondta ha jó a kezdeményezés, hanem a város érdekeit szem előtt tartani.

Meglepő bejelentést tartogatott mondanivalójának a végére.

– Nem lehetetlen az sem, hogy esetleg máshonnan bekerült képviselők közül kérünk meg valakit adott esetben segítségül, akár alpolgármesternek arra, hogy segítse munkánkat, akár Lázár urat, vagy mást.

Zárásul elmondta, hogy nagyon sok idős kereste meg őket, akik értelmesek, okosak, szakmájukban vagy egyéb területen megbecsültek.

– Ezeket az embereket nem kell mellőznünk a város fejlődésének a dolgaiból. Azt kell tennünk, hogy ezeket meg kell keresnünk és akár egy bölcsek tanácsát létrehozva őket fel kell kérnünk, hogy segítsék a munkánkat. Igaz, hogy csak bizonyos dolgokat tudnak majd elmondani, amiket vagy megfogadunk, vagy nem, de mindenképpen számítanunk kell az ő szavaikra.

Ezekkel a gondolatokkal, ill. azzal a kéréssel zárta, hogy mindenki menjen el szavazni, és oda húzza az ikszet, ahova gondolja.

Vélemény, hozzászólás?

MSZP-s kampányzáró: Mesterházy Attila volt a szocialisták vendége a Bodegában

Újraszentelték: megújult a II. világháborús emlékmű