in , ,

MSZP-s kampányzáró: Mesterházy Attila volt a szocialisták vendége a Bodegában

Földesi Zoltán és Mesterházy Attila

Mesterházy Attila, az MSZP alelnöke volt a vendége Rejtő Józsefnek, a 7. választókörzet szocialista jelöltjének és Földesi Zoltán polgármester-jelöltnek tegnap délután. A helyszín ezúttal a Rejtő József körzetében található Arató Pál utcai, krakói focipályával szemben található Bodega nevű vendéglátóipari egység kertje volt, ahová a hithű szocialisták, vagy a hogy az egyikük fogalmazott szocialista-függőkön kívül eljöttek a környékbeliek is.

Földesi Zoltán mutatta be az asztalnál ülőket, majd rövid felvezetőjében szólt a város fejlődésééről. Emlékeztette a hallgatókat, hogy milyen komoly pénzek jöttek ide a szocialisták nyolc éve, de rögtön elismerte, hogy a Fidesz elmúlt ciklusa alatt is.

Rejtő József bemutatkozójában elmondta, hogy agrárvállalkozóként a saját résztulajdonában levő szarvasmarhatelepet vezeti.

– Elmondhatom magamról, hogy a munka világából jöttem, és mint ilyen ember, úgy gondolom, hogy kellő tapasztalattal rendelkezem az emberek gondjáról-bajáról, hiszen naponta találkozom ezekkel a kérdésekkel, és ezekre naponta választ is kell adni – jelentette ki a szocialisták jelöltje. – Az emberek lelki világát is eléggé ismerem, higgyék el nekem, mert rengeteget beszélgetünk a munka mellett ezekről az általános, családi és egyéb gazdasági dolgokról is.

Idézett a Népszabadság tegnapi számában megjelent, az OECD által rendelt felmérésről szóló cikkből, amiben eléggé lepontozták a magyar egészségügyet, és feltette a kérdést, hogy miért nem hajlandó nagypolitika észrevenni a kisemberek gondjait. Az alulról jövő kezdeményezések képviselet híján rendszerint elhalnak, állította Rejtő József.

– Én nem csak választás előtt egy héttel keresném meg önöket, hanem folyamatosan. Akik ismernek, tudják, hogy itt járok el naponta többször, ha valaki idejön és leint, hogy beszéljük meg a problémáját, megbeszéljük. Én igazából azt hiányolom, hogy nincs igazán emberközelben a helyi politika, ezen mindenképpen fejleszteni kellene – ígérte a szocilisták jelöltje.

Mesterházy Attila a munkahelyek hiányáról, a közmunkáról, az abból való továbblépésről kezdte mondandóját. Szót ejtett gazdasági kérdésekről, az önkormányzat szerepéről a termelő és munkahelyet teremtő üzemek Szarvasra vonzásában, jövedelmekről. A lakossági fórum végén lehetőség volt a lakossági kérdések megvitatására.

Vélemény, hozzászólás?

Új, közösségi célokat szolgáló beruházásokkal gazdagodott Csabacsűd

Meglepő bejelentés Csanáditól: akár Lázárt is felkérnék alpolgármesternek