in ,

Tíz nap Szlovákiában: Hronecben táboroztak a trefortosok

A Csabacsűdi Trefort Ágoston Általános Iskola 12 tanulója a „Škola v prírode” program keretében 2014.szeptember 23-tól 2014. október 02-ig csodálatos tíz napot töltött Szlovákiában, Hronecben.

A tábor célja volt, hogy a tanulóink anyanyelvi környezetben gyakorolhassák a szlovák nyelvet, megismerkedjenek Szlovákia természeti szépségeivel, illetve megismerjék a szlovák hagyományokat, népszokásokat.

A gyerekek minden hétköznap délelőtt anyanyelvi tanárok segítségével tanítási órán vettek részt, majd délutánonként különböző foglalkozások gazdagították programjaikat, mint pl. a sportfoglalkozások, túrák, akadályversenyek.

Az esték sosem voltak unalmasak, mert a néptánc tanulás, modern tánc tanulása és a kézműves foglalkozás is szerepelt a tábor szabadidős tevékenységei között.

A hétvégi program lenyűgözte a tanulókat, ugyanis szombaton kiránduláson vehettek részt a Magas-Tátrában. Gyönyörű időben, napsütésben volt részük és a Solisco tetejéről csodálhatták a kilátást, majd gyalogtúrát tettek a Csorba-tóhoz.

Vasárnap a festői környezetben található Zbojska-salasra mentek ahol lovagolhattak, kocsikázhattak, juhsajtot készítettek és különböző tipikus szlovák ételeket kóstolhattak.

Ez a 10 nap nagyon gyorsan eltelt, a tanulók élményekben gazdagon tértek haza. Bízunk benne, hogy a jövőben is sikerül hasonló jó kirándulást szervezni tanulóink számára.

Újraszentelték: megújult a II. világháborús emlékmű

Podani Milán a Hungaroringen is első helyezést ért el