in , ,

Vendégszereplőkkel érkezett a Várnagy család

Tatai Nóra és a Várnagy család

Várnagy Mihály és családja adott ismét komolyzenei koncertet szombaton a Tessedik Sámuel Múzeum dísztermében. A helyiség megtelt a család barátaival, zenerajongókkal.

– Már a Várnagy család felállása sem mondható hagyományosnak, mert beékelődött közénk Kovács Attila hegedűművész, aki ugyan nem Szarvason született, de szarvasi zenei táborokban elég sokszor előfordult. Szóval a koncerteken találkozhatott vele a közönség, de ha máshol nem, a lángososnál való sorbanálláskor biztos – mondta Simkó-Várnagy Judit, az est háziasszonya szombaton a tőle megszokott humorral a koncert felvezetőjében.

A Várnagy család ezen az estén nem csak Kovács Attilával egészült ki. Mivel a koncert címe is az volt, hogy “Szabad egy táncra?”, a zenével körbejárták a magyar táncokat a verbunkosoktól kezdve. Farkas Ferenc Régi magyar táncok című darabjával nyitottak: Ha verbunkos, akkor nem maradhatott el Bihari János és Csermák Antal sem.

Az est második részében három vendég is Várnagyék mellé lépett. Tatai Nóra énekelt, Zsapka Andrea és mestere, Santiago Maciel a tangóból és változataiból mutatott be néhányat a majd másfél órás műsor alatt, természetesen mindezt a közönség nagy tapsától kísérve.

Vélemény, hozzászólás?

Tvrtko: Ezt az estét soha nem fogják elfelejteni

Mintegy 370 millió forintos beruházással, medical-wellness szolgáltatásokkal bővül a szarvasi Liget Hotel