in , ,

Társaságban jobb játszani – véget értek a szünidős játéknapok

Minden asztalra ki lehetett volna rakni a foglalt táblát a szünidős játéknapok ideje alatt. A Cervinus Teátrum október 27-e és 29-e között ismét tartalmas időtöltést kínált a családoknak, a legkisebbektől a felnőtt korosztályig mindenki találhatott magának kedvére való elfoglaltságot. A legnépszerűbbek mégis a társasjátékok voltak, amelyeket az előcsarnokban bárki kedvére kipróbálhatott.

– Ahogyan az életünk felgyorsult, úgy a társasjátékokhoz való viszonyunk is megváltozott – mondja Vidács Jenő, a Talizmán Játékbolt tulajdonosa. Ma már kevés embernek van arra ideje, hogy leüljön és több órán keresztül játsszon, éppen ezért egyre nagyobb a kereslet a rövidebb játékidejű, érdekes, izgalmas játékok iránt – teszi hozzá, és már siet is egy asztalhoz elmagyarázni az egyik népszerű játék szabályát.

Abban azonban ő sem tudott tanácsot adni, vajon a szülő a készségfejlesztő, ismeretbővítő játékot vagy a szórakoztatót válassza. Ahogy mondja, ez az ész és a szív dilemmája, amikor néha engedni kell egy keveset az utóbbinak is.

Csatai Edit hat éves kisöccsével, Zolikával érkezett a rendezvényre. A 18 éves nagytestvér gondosan vigyázott a testvérére és mindent megtett, hogy a kedvében járjon.

– Először egy rakétás társasjátékot próbáltuk ki, azután kicsit kézműveskedtünk. Most épp az arcfestésre várunk, de a mozifilmre is kíváncsiak vagyunk. Nagyon szeretjük a rendezvényt, tavaly is azt a polipos társast kapta meg karácsonyra, amit először ezen a rendezvényen látott meg – meséli lelkesen.

A kézműveskedés ezúttal is a halloween jegyében zajlott. Az asztaloknál mindig ült egy-két vállalkozó szellemű, akik tökmágnest vagy rongyszellemet készítettek. A legkisebbeket a Tökmag játszóházba várták, ahol életkori sajátosságoknak megfelelő játékokkal is mesefilmekkel szórakoztatták őket. Az emeleti részen pedig zsonglőrbemutatóval és modern edzésekkel színesítették a délutánt.

– Társaságban jobb érzés játszani – osztja meg az egyik szülő a véleményét, az egyik szórakoztató társasjáték föl hajolva. Talán ez a titka a rendezvénynek.

A rendezvényen a három nap leforgása alatt közel 200-an fordultak meg. Köztük egészen biztosan akadtak olyanok is, aki már tudják, idén mit kérnek karácsonyra.

Vélemény, hozzászólás?

Asztalitenisz: hazai pályán 3 arany, 3 ezüst, 3 bronz

Ifjúsági sakkaranyak Kecskemétről és Debrecenből