in , ,

Félelem és rettegés Szarvason

Két teljes este borzonghattak a horror szerelmesei. A Cervinus Teátrum október 31-én és november 1-én halloweeni mozimaratonnal várta a műfaj kedvelőit. A ráhangolódás már az előcsarnokban megkezdődött, hiszen az intézmény munkatársai az este tiszteletére jelmezt öltöttek és boszorkányok, vámpírok, ill. Drakula bőrébe bújtak.

A filmmaraton este fél 8-tól indult, a legkitartóbb mozilátogatók pedig éjfél után hagyták el a termet. A kínálatból mindenki kedvére válogathatott a vérfagyasztó filmek között: elsőként egy klasszikus Drakula film legújabb feldolgozását, Az ismeretlen Drakulát vetítették. Az ezt követő film – az Annabelle – a gonosz elszabadulását mesélte el, amely egy antik baba formájában öltött testet. Az előzőekhez hasonlóan ugyancsak sok körömrágásra és sikolyra adott okot a legkésőbb bemutatott film, John Carpenter egykori nagy sikere, a Halloween – Rémület éjszakája.

A filmek nagy közönségcsalogatónak bizonyultak: mindkét nap több mint százan tértek be a moziba. Aki az egész estét a horrornak szentelte, az a kedvezményes jegyárnak köszönhetően akár mindhárom filmet végigizgulhatta. Lovász György feleségével és lányával mindössze egyre vállalkozott:

– Hallottuk, hogy a szarvasi mozi is készül a Halloweenra és gondoltuk, kihasználjuk az alkalmat – összegezte élményeit. Ezek ugyanis még azok a filmek, ahol a klasszikus felállás működik, a vámpírok gonoszak és félelmetesek, nem úgy, mint a legújabb kasszasikerekben. Jól éreztük magunkat.

Az igazi dömping azonban csak ezután következik. Kugyeláné Décsei Mónika, a Cervinus Teátrum munkatársa elmondta, az ősz eddig elsősorban a művészfilmeknek kedvezett, novembertől azonban a gyártók is ontani kezdik az Amerikában már bizonyított filmeket.

Így novemberben a szarvasi moziban is láthatók lesznek többek között az Éhezők viadala, az Éjszaka Múzeumban, a Hobbit, a Dumb és Dumber folytatásai, de az Exodus, a Paddington és egy családi történet, a Madagaszkár pingvinjei is megérkeznek. A sci-fi rajongónak szól pl. a Csillagok között című izgalmas mozi, és sokan várják már a John Wick akcióthrillert vagy a kacagtató Förtelmes főnökök második részét is.

A premierfilmek a plázákkal egy időben történő vetítését a márciusban befejeződött digitális fejlesztés tette lehetővé. Azóta a szarvasi mozi megsokszorozta a nézőszámát. Ma már az átlagosan havi 150-200 látogató helyett hónapról hónapra 1300-1700-zal lehet számolni. Az ünnepek pedig már hamarosan kopogtatnak, amely alatt a mozi ezúttal nem pihen. Így idén nem kell az olykor már agyoncsépelt karácsonyi filmeket újranézni, az mozirajongók az év utolsó napjáig találhatnak kedvükre valót a szarvasi moziban.

Vélemény, hozzászólás?

A lelkes játék is kevés volt a kistérségi rangadón

Ne játssz a tűzzel – zsonglőrtanfolyam indult Szarvason