Connect with us

Cervinus Teátrum

Félelem és rettegés Szarvason

Két teljes este borzonghattak a horror szerelmesei. A Cervinus Teátrum október 31-én és november 1-én halloweeni mozimaratonnal várta a műfaj kedvelőit. A ráhangolódás már az előcsarnokban megkezdődött, hiszen az intézmény munkatársai az este tiszteletére jelmezt öltöttek és boszorkányok, vámpírok, ill. Drakula bőrébe bújtak.

A filmmaraton este fél 8-tól indult, a legkitartóbb mozilátogatók pedig éjfél után hagyták el a termet. A kínálatból mindenki kedvére válogathatott a vérfagyasztó filmek között: elsőként egy klasszikus Drakula film legújabb feldolgozását, Az ismeretlen Drakulát vetítették. Az ezt követő film – az Annabelle – a gonosz elszabadulását mesélte el, amely egy antik baba formájában öltött testet. Az előzőekhez hasonlóan ugyancsak sok körömrágásra és sikolyra adott okot a legkésőbb bemutatott film, John Carpenter egykori nagy sikere, a Halloween – Rémület éjszakája.

A filmek nagy közönségcsalogatónak bizonyultak: mindkét nap több mint százan tértek be a moziba. Aki az egész estét a horrornak szentelte, az a kedvezményes jegyárnak köszönhetően akár mindhárom filmet végigizgulhatta. Lovász György feleségével és lányával mindössze egyre vállalkozott:

– Hallottuk, hogy a szarvasi mozi is készül a Halloweenra és gondoltuk, kihasználjuk az alkalmat – összegezte élményeit. Ezek ugyanis még azok a filmek, ahol a klasszikus felállás működik, a vámpírok gonoszak és félelmetesek, nem úgy, mint a legújabb kasszasikerekben. Jól éreztük magunkat.

Az igazi dömping azonban csak ezután következik. Kugyeláné Décsei Mónika, a Cervinus Teátrum munkatársa elmondta, az ősz eddig elsősorban a művészfilmeknek kedvezett, novembertől azonban a gyártók is ontani kezdik az Amerikában már bizonyított filmeket.

Így novemberben a szarvasi moziban is láthatók lesznek többek között az Éhezők viadala, az Éjszaka Múzeumban, a Hobbit, a Dumb és Dumber folytatásai, de az Exodus, a Paddington és egy családi történet, a Madagaszkár pingvinjei is megérkeznek. A sci-fi rajongónak szól pl. a Csillagok között című izgalmas mozi, és sokan várják már a John Wick akcióthrillert vagy a kacagtató Förtelmes főnökök második részét is.

A premierfilmek a plázákkal egy időben történő vetítését a márciusban befejeződött digitális fejlesztés tette lehetővé. Azóta a szarvasi mozi megsokszorozta a nézőszámát. Ma már az átlagosan havi 150-200 látogató helyett hónapról hónapra 1300-1700-zal lehet számolni. Az ünnepek pedig már hamarosan kopogtatnak, amely alatt a mozi ezúttal nem pihen. Így idén nem kell az olykor már agyoncsépelt karácsonyi filmeket újranézni, az mozirajongók az év utolsó napjáig találhatnak kedvükre valót a szarvasi moziban.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Na melyik a legjobb suli?

Oktatás

Szegedi megmérettetésen U10-es jégkorongozóink

Sport

Harcsa Boglárka és Boronyák Gergely (Fotó: Babák Zoltán) Harcsa Boglárka és Boronyák Gergely (Fotó: Babák Zoltán)

Napfoltok – az emberi lélek rejtelmei

Cervinus Teátrum

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Hihetetlen, de feltámadt a Hihető

Sport

Hirdetés

Archívum

2014. november
h k s c p s v
« okt   dec »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Kategóriák

Friss

Connect