Connect with us

Hírek

Földesi: a mai napon a szépre és a jóra jöttünk emlékezni

Földesi Zoltán

Tortával ünnepelték a szocialisták a hétvégén azt, hogy 1989. október 9-én 130 fővel alakult meg a Magyar Szocialista Párt szarvasi szervezete. Szombaton délután a Civil Házban várta a tagokat és a szimpatizánsokat a párt vezetése, hogy egy kellemes délutánon emlékezzenek a kezdetekre és a szebb időkre.

– Kedves Hölgyeim és Uraim, kedves Barátaim, kedves Elvtársaim! Nagy szeretettel köszöntök mindenkit a születésnapunkon – kezdte ünnepi köszöntőjét Földesi Zoltán a 25. szülinapon, és amiben fordított időrendben benne volt az MSZP elmúlt negyedszázad metamorfózisa.

– Megalakultunk 25 éve 130 taggal. Ma 24-en élnek vagy vannak közöttünk a Magyar Szocialista Párt tagjaként. Vannak olyanok, akik időközben eltávolodtak, elköltöztek, kiléptek a szervezetből, és vannak nagyon sokan, akik ezt a 25 évet nem teljes egészében tudták megélni. Velünk voltak, amíg éltek és míg tehették, és lélekben szerintem a baloldal fönti frakciójából, pártjából figyelnek bennünket – emlékezett meg a hajdani társakról az alapszervezet elnöke mielőtt egyperces néma csendet kért tiszteletükre.

Földesi Zoltán végigtekintett az elmúlt 25 éven. Annak ellenére, hogy a szépre és a jóra emlékezni gyűltek össze, a három szocialista ciklus mellett beszélt a párt jelenlegi válságáról is, amihez jó hírként hozzátette, hogy az így vagy úgy eltávozottak helyett, ha még csak csekély létszámban is és egyelőre kizárólag családi hagyomány alapján, de már vannak új -és ami a legfontosabb– fiatal párttagok.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Na melyik a legjobb suli?

Oktatás

Szegedi megmérettetésen U10-es jégkorongozóink

Sport

Harcsa Boglárka és Boronyák Gergely (Fotó: Babák Zoltán) Harcsa Boglárka és Boronyák Gergely (Fotó: Babák Zoltán)

Napfoltok – az emberi lélek rejtelmei

Cervinus Teátrum

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Hihetetlen, de feltámadt a Hihető

Sport

Hirdetés

Archívum

2014. november
h k s c p s v
« okt   dec »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Kategóriák

Friss

Connect