Connect with us

Hírek

Csak a szépre koncentrált

Török Péter

A Katolikus Kör idei előadássorozatának első alkalmán Török Péter Prima Primissima és Ybl-díjas tájépítész, címzetes egyetemi docens volt Seidl Ambrus plébános vendége szombaton a Tessedik Sámuel Múzeum dísztermében.

– Amikor a Katolikus Kör idei évadjának a fő gondolatát megalkottam, akkor az elég logikusra sikerült, mert a fej után közvetlenül következik a kéz – mondta Seidl Ambrus az évad témaválasztásáról. Ebbe a sorozatba nagyon jól illeszkedett Török Péter előadása aminek a vezérfonala a “Kéznyomok a tájban” volt.

Az építész kifejezetten a szépre koncentrált előadása során. Ebben az őskori ember barlangokban hagyott tenyérlenyomataitól a reneszánsz és a függőkerteken át a modern tájépítészeti bravúrokig vezette végig az ember alkotó szándékú hatását a környezetére.

Szívesen mesélt egyetemi évei alatt szerzett római és vatikáni tapasztalatairól, amikhez kanyarodott vissza időről időre. Ezek mellett nagy hatással volt rá Novák István, Szarvas korábbi főépítésze, akivel szoros munkakapcsolatot és barátságot ápolt annak haláláig.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Na melyik a legjobb suli?

Oktatás

Szegedi megmérettetésen U10-es jégkorongozóink

Sport

Harcsa Boglárka és Boronyák Gergely (Fotó: Babák Zoltán) Harcsa Boglárka és Boronyák Gergely (Fotó: Babák Zoltán)

Napfoltok – az emberi lélek rejtelmei

Cervinus Teátrum

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Hihetetlen, de feltámadt a Hihető

Sport

Hirdetés

Archívum

2014. november
h k s c p s v
« okt   dec »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Kategóriák

Friss

Connect