in ,

Csak a szépre koncentrált

Török Péter

A Katolikus Kör idei előadássorozatának első alkalmán Török Péter Prima Primissima és Ybl-díjas tájépítész, címzetes egyetemi docens volt Seidl Ambrus plébános vendége szombaton a Tessedik Sámuel Múzeum dísztermében.

– Amikor a Katolikus Kör idei évadjának a fő gondolatát megalkottam, akkor az elég logikusra sikerült, mert a fej után közvetlenül következik a kéz – mondta Seidl Ambrus az évad témaválasztásáról. Ebbe a sorozatba nagyon jól illeszkedett Török Péter előadása aminek a vezérfonala a “Kéznyomok a tájban” volt.

Az építész kifejezetten a szépre koncentrált előadása során. Ebben az őskori ember barlangokban hagyott tenyérlenyomataitól a reneszánsz és a függőkerteken át a modern tájépítészeti bravúrokig vezette végig az ember alkotó szándékú hatását a környezetére.

Szívesen mesélt egyetemi évei alatt szerzett római és vatikáni tapasztalatairól, amikhez kanyarodott vissza időről időre. Ezek mellett nagy hatással volt rá Novák István, Szarvas korábbi főépítésze, akivel szoros munkakapcsolatot és barátságot ápolt annak haláláig.

Vélemény, hozzászólás?

Új rovatot indít a Newjság

Lezárult egy közel félmilliárdos fejlesztés Kardoskúton