in ,

Figyelmetlenség miatt történt a motorcsónak balesete

A Hármas-Körösön közlekedő komp kifeszített sodronykötelének ütközött egy motorcsónak, a balesetben hárman szenvedtek súlyos sérüléseket. Az ügyben indult nyomozást a rendőrség lezárta.

A Szarvasi Rendőrkapitányság vízi közlekedés veszélyeztetése miatt indított eljárást egy 2014. augusztus 11-én történt vízi baleset miatt. A Hármas-Körösön Gyomaendrőd felől Békésszentandrás irányába haladt egy motorcsónak, amely 11 óra 50 perc körüli időben neki ütközött a Szarvas és Mezőtúr között közlekedő komp, folyó fölött kifeszített sodronykötelének. A csónakban négyen voltak, akik közül az orvosi vizsgálatok szerint a kishajó vezetője és két utasa súlyos sérüléseket szenvedett. A Szarvasi Rendőrkapitányság Rendészeti Osztálya az eljárás során beszerzett adatok alapján a motorcsónak vezetőjét gyanúsítottként hallgatta ki. I. Gábor elmondta, hogy ismerte a folyót, korábban többször hajózott azon a szakaszon. A baleset pedig a figyelmetlensége miatt történt, mert nem vette észre a kifeszített sodronykötelet és ezért ütközött neki a hajójával.

A Szarvasi Rendőrkapitányság a 70 éves szentendrei férfival szemben folytatott nyomozást 2014. november 6-án lezárta és az ügy iratait további intézkedés végett a Gyulai Járási Ügyészségnek küldte meg.

Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

2014. november 12. 15:52

Lezárult egy közel félmilliárdos fejlesztés Kardoskúton

Benkás mateksikerek