Connect with us

Hírek

Újraéledhet a birkózás Szarvason

Horváth Orsolya és Hegedűs Csaba

Hegedűs Csaba nyolc évesen, edzés után az ég felé pillantva döntötte el: egyszer a világ bajnoka lesz. Ígéretét 16 évvel később, az 1972-es müncheni olimpián valóra is váltotta. Birkózásban – a 82 kg-osok között – a dobogó legfelső fokára állhatott, ezzel megszerezve a magyar csapat 100. aranyérmét.

Az Európa-és világbajnok sportoló több mint húsz éve a Magyar Birkózó Szövetség elnökeként népszerűsíti és segíti a sportágat, valamint ösztönzi mozgásra a fiatalokat. November 13-án Szarvasra is ebből az apropóból látogatott. Horváth Orsolya szarvasi testépítő ugyanis gondolt egy merészet és elhatározta, feltámasztja poraiból a szarvasi birkózást.

– Édesapám birkózott, én testépítéssel foglalkozom, vagyis a sport mindig jelen volt az életemben – idézi fel az ötlet megszületését. – Eljött egy pillanat, amikor úgy éreztem, tennem kell valamit ezért a sportágért. Felvettem a kapcsolatot a szövetséggel és kértem Hegedűs Csaba segítségét, amire pozitív visszajelzést kaptam – meséli.

A tájékoztatót rövid egyeztetés előzött meg, amelyen Babák Mihály polgármester és dr. Melis János jegyző is részt vettek. Dr. Hegedűs Csaba a helyi intézmények, a sportág orosházi és megyei vezetőinek jelenlétében is felidézte karrierje kezdeteit, amelynek szerinte egyetlen titka van.

– Nagyon sokszor megálmodtam, hogy az a babérkoszorú a fejemre kerül – nosztalgiázott elérzékenyülve – és időközben kezdtem rájönni, hogy nem nagy dolgot kell mindehhez véghezvinni, hanem egyszerűen minden nap le kell menni az edzésre, és a tőlem elvárható pici lépésekben kell előrehaladni. Ilyen egyszerű.

A szövetség a kezdetekhez a birkózószőnyeget biztosítja, a későbbiekben pedig – megfelelő igazolás és versenyzés esetén – anyagi támogatást is tud nyújtani a leendő szarvasi szakosztálynak. A birkózás ugyanis szerepel a 16 sportág között, amelyek fejlesztése komoly támogatási lehetőségeket rejt magában.

A bemutató edzések jövő héten kezdődnek, amelyek pontos időpontjáról szórólapokon és a helyi médiumokból tájékozódhatnak az érdeklődők.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Na melyik a legjobb suli?

Oktatás

Szegedi megmérettetésen U10-es jégkorongozóink

Sport

Harcsa Boglárka és Boronyák Gergely (Fotó: Babák Zoltán) Harcsa Boglárka és Boronyák Gergely (Fotó: Babák Zoltán)

Napfoltok – az emberi lélek rejtelmei

Cervinus Teátrum

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Hihetetlen, de feltámadt a Hihető

Sport

Hirdetés

Archívum

2014. november
h k s c p s v
« okt   dec »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Kategóriák

Friss

Connect