in ,

Te vagy a szín, amit választasz!

Száztizenöt üveg – jelenleg ennyiből áll az lélekgyógyászati rendszer, ami a köztudatba aura-szomaként került be. Lényege azokban rezgésekben rejlik, amelyeket a színek keltenek. Erről a rendkívül fiatal módszerről tartott előadást Papp Lujza lélekgyógyász, a szarvasi Életmód Egyesület évadnyitó rendezvényén.

– Az egyesület minden témát szívesen lát, amely valamilyen módon kapcsolódik az egészségünkhöz – nyomatékosította Nyemcsokné Skorka Márta, a civil szervezet elnöke. Ez az előadás egy nagyon erős kezdés és az évet hasonló intenzitással szeretnénk folytatni.

Te vagy a szín, amelyet választasz, s ez tükrözi lelked szükségletét – hangzik az aura-szóma jelmondata. Valamennyi ún. egyensúlyüvegben kétféle színű folyadék van, amelyek víz és olaj alapúak, ezért nem keverednek. A páciens minden esetben négy üveget választ, annak függvényében, hogy melyiket érzi magához közel állónak. Minden üvegnek más-más jelentése van: az első információt hordoz a személyiségről, a továbbiak a páciens problémájáról, a jelenéről és a jövőéjről is. Ezek segítségével a terapeuta megállapítja a lelki gondot és különböző módszerek alapján segítséget tud nyújtani.

– A baj mindig a lélekben kezdődik – magyarázza a lélekgyógyász. Az aura-szóma egyfajta mankó olyan esetekben, amikor az orvos már nem tud segíteni, esetleg a páciens nem akarja a gyógyszereket elfogadni. Az is előfordul, hogy a betegnek olyan bánata van, amin nem tud túllépni. Ilyenkor jelenthet megoldást ez a terápia.

Az előadáson többségben az egyesület aktív tagjai vettek részt, de olyan is akadt, aki első ízben érkezett, kizárólag a téma miatt.

– Valami azt súgta, hogy nekem ide el kell jönnöm és jól tettem – mondja még mindig hitetlenkedve egy fiatal nő. Elsőként jelentkeztem az egyéni terápiára és megerősítést kaptam mindabban, amiről sejtettem, hogy változtatnom kell.

Az egyesület a lélek után a külsőségekre is gondol. Jövő héttől a foglalkozások minden alkalommal az ünnep jegyében telnek: az érdeklődők ajtó-és asztaldíszeket valamint apró ajándékokat is készíthetnek.

Vélemény, hozzászólás?

Mindenkinek jár egy kis Márton-napi mulatság

Szerelemféltésből verekedés egy szarvasi vendéglátóhelyen