Connect with us

Békésszentandrás

Esthajnal ’14: lucfenyőből ünnepi sör a Szent András Sörfőzdéből

A Szent András Sörfőzde ünnepi meglepetése idén nem a karácsonyfa alá kerül, a fenyőből sör készült. Hagyományaihoz hűen a Szent András Sörfőzde ismét limitált kiadású ünnepi sörrel lepi meg rajongóit az év végén. Az Esthajnal ’14, a békésszentandrási sörfőzde karácsonyi meglepetése hazánk első hibrid (ale és lager) technológiával, lucfenyőhajtásokból készült söre.

Magyarország egyik legnagyobb múlttal rendelkező kézműves sörfőzdéje, a Szent András Sörfőzde nem csupán az ünnepi hangulatot, hanem a karácsony ízeit, illatait és zamatait is beletöltötte 2014-es, speciális technológiával készült sörkülönlegességébe.

A lucfenyőhajtásokból, háromféle komló (citra, styrian, mittelfrüh) és pilseni-, karamell-, és búzamaláták valamint boróka felhasználásával készült ital az első karácsonyi sör Magyarországon, amely hibrid (alsó- és felsőerjesztési) technológiával készült.

A Szent András Sörfőzde 2013-óta ESTHAJNAL néven készíti hagyományos ünnepi sörét, így a különleges kézműves sörök rajongó immár másodjára bonthatják fel a karácsonyi vacsora vagy az éjszakába nyúló baráti sörözések alkalmával az Esthajnalt’14-et, ami egyben az adott évre is utal.

A fanatikus sörrajongók polcán maga a palack is méltó helyet foglalhat el: Békés megyében sorszámozott címkével is megvásárolhatják az Esthajnal ’14-et. A Szent András Sörfőzde honlapján (http://www.szentandrassorfozde.hu) található Sörkereső segítségével pedig mindenki azonnal megtalálhatja a legközelebbi üzletet vagy sörözőt, ahol az Esthajnal ’14 mellett a békésszentandrási főzde ikonikus sörei, köztük a legendás Ogre, a Betyár Király, vagy a hölgyek körében is egyre népszerűbb, valódi gyümölcsből készült Meggyes, illetve Szilvás sörök is kaphatók.

A Szent András Sörfőzde egy igazán eseménydús és sikeres évet zár limitált kiadású ünnepi sörével, hiszen az esztendőt rögtön egy markáns arculatváltással indító főzde idén számos szakmai és dizájn-díjat is begyűjtött. Az év elején immár ötödik alkalommal nyert Arany Diplomát a Miskolci Nemzetközi Sörversenyen a Szent András Sörfőzde tradicionális baksöre, a Fekete. Ugyanezen a versenyen a Vándor Ezüst Diplomát nyert, majd Pakk Csomagolásdizájn-versenyen elért első helyezéssel folytatta a lendületes évindítást a főzde. A legnívósabb vendéglátóipari dizájnversenyen, a Gastro Designon igen erős mezőnyben az ugyancsak előkelő második helyezést érte el a Szent András Sörfőzde. Az év egyik legmegtisztelőbb elismerését a békésszentandrási főzde számára az jelentette, amikor a Főzdealapító Simkó József két évtizedes munkásságát életműdíjjal koronázták meg a békéscsabai Prima Gálán.

Kiemelt

Arnóczki Csaba, Gajdos Attila és Pósa Zsolt (Fotó: Hegedűs Éva) Arnóczki Csaba, Gajdos Attila és Pósa Zsolt (Fotó: Hegedűs Éva)

Bemutatkoztak Pósa Zsolt és Arnóczki Csaba György jobbikos képviselőjelöltek

Politika

Timkó János (Fotó: Valló Zoltán) Timkó János (Fotó: Valló Zoltán)

Tartuffe az álszent, csaló, szerepében Timkó János

Szarvas

OB II-es csapatunknak lezárult a teniszévad

Sport

Újraéled a tradicionális kardvívás Szarvason

Sport

Hirdetés

Archívum

2014. november
h k s c p s v
« okt   dec »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Kategóriák

Friss

Connect