Connect with us

Hírek

Mesterek és tanítványaik mutatkoztak be a tudomány ünnepén

Dr. Kozma Gábor

Újszerű módon közelített a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kara a Magyar Tudomány Ünnepéhez. November 24-én mesterek és tanítványaik, vagyis oktatók és hallgatóik közösen mutatkoztak be, egy-egy esettanulmányt, jó gyakorlatot értékelve. Az augusztus 1-je óta a Szeged-Csanádi egyházmegye fenntartásában működő kar konferencia keretében először adott nyomatékot a keresztény szellemiségű nevelésnek, amelynek Dr. Kozma Gábor rektor szerint át kell hatnia a felsőoktatást.

– A keresztény nevelők felelőssége a szakmának csendes és folyamatos megvallása, akkor is szereti, sugározni, ha nehéz – emelte ki előadásában. Nagyon nehéz, mert nem figyelnek, a körülmények nem támogatják a nevelői igyekezetet, ritka az elismerés, ha van egyáltalán. Az is csak egy gyermeki mosoly vagy egy megértő szülő hálája – mutatott rá a szakma nehézségeire.

Hozzátette, a keresztény nevelőnek feladata, hogy folyamatosan fejlessze egyéniségét, személyiségét, törekedjen a kitartásra, ill. mindig és minden körülmények között az új megoldásokra. Ott is, ahol már minden már jól működőnek tűnik és ott is, ahol a teljesen reménytelenek a körülmények.

Az önkormányzat, intézmények képviselőit és a hallgatókat Dr. Lipcsei Imre dékán köszöntötte. Beszédében emlékeztetett Széchenyi István 1825-ben tett nagylelkű tettére, amelyben egy éves jövedelmét ajánlotta fel a Magyar Tudományos Akadémia megépítésére. Az intézmény ezt alapul véve 2003-ban indította útjára tudomány napi rendezvénysorozatát, amelyet minden év novemberében tartanak.

A konferencia a pedagógusképzésről másképpen címet viselte, amely Dr. Kozma Gábor szerint több irányba mutat. A megújulásnak egyik lehetősége a szakmai tartalomban való elmélyedés, vagyis meg kellene ismerni az elmélet és a gyakorlat legújabb magyar és nemzetközi vívmányait. Másik útja, hogy a képzés új irányokba is nyisson. Erre a Gál Ferenc Főiskola több lehetőséget kínál a Szarvason végzett hallgatóknak, akik további mesterszakos tanulmányokban vehetnek részt.

A délután során a konferencia résztvevői négy előadást hallhattak, ének-zene, óvodapedagógia, élménypedagógia valamint animációs filmek és játékok témakörökben. A konferenciát egy kiállítás megnyitóval tették teljessé, amelyen a kar hallgatóinak munkáit tekinthette meg a közönség.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Nem jól kezdődik a tavaszi szezon női kézilabdázóinknál

Sport

Dr. Futó Zoltán dékán (SZIE ÁGK), mögötte dr. Kozma Gábor rektor (GFF) (Fotó: Zentai Péter) Dr. Futó Zoltán dékán (SZIE ÁGK), mögötte dr. Kozma Gábor rektor (GFF) (Fotó: Zentai Péter)

A Tessedik Campus is szóba került a kihelyezett megyegyűlésen

Békés megye

Fotó: Szarvasi Kábeltelevízió Fotó: Szarvasi Kábeltelevízió

Newjság vs. Szarvas Város Önkormányzata: 0–1

Szarvas

Szántosi Dávid (Fotó: Babák Zoltán) Szántosi Dávid (Fotó: Babák Zoltán)

Sportolóként és emberként is példát mutat Szántosi Dávid

Sport

Hirdetés

Archívum

2014. november
h k s c p s v
« okt   dec »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Kategóriák

Friss

Connect