in ,

Amíg hisznek benne, addig hoz ajándékot – megérkezett a városi Mikulás

Gombár Hajni és a Mikulás

A rénszarvasok és a hó is elmaradt, a gyerekeket azonban ezek egyike sem zavarta. A várva várt Mikulás ugyanis betartotta ígéretét, noha egy kicsit megkésve, de végül befutott Szarvas város Fő terére.

Fél négy körül még csak az Iszkiri Zenekar hangolt, azonban ahogy múltak a percek, egyre többen vették az irányt Télapó szarvasi megállója felé. A legkisebbek a szemhéjuk alól figyelték az eseményeket, mások édesanyjuk ölében megbújva vagy előrelátóan, apukájuk nyakából lesték a nagyszakállú felbukkanását.

A Szlovák Általános Iskola több osztálya délutáni tanítás helyett a Cervinus Teátrum által kínált programot választotta, a gyerekek pedig meglepő módon nem ellenkeztek.

– Nagyon várom már a Télapót – toporgott izgatottan az elsős Gábor. Az iskolában már járt, lerakta az ajándékot a tanáriba és ment tovább. Kaptam csokit, gumicukrot és narancsot is, ha pedig hazamegyek, a cipőmet is kitakarítom.

A gyerekzenekar közismert gyerekdalok segítségével próbálta felgyorsítani az idő múlását, a szarvasi gyerekekben pedig gyorsan partnerekre talált. A legtöbben nemcsak tapsoltak, énekeltek, hanem táncra is perdültek a Ceres-kút előtt.

Az igazi hangulatfelelős azonban a Télapó volt, aki krampuszokkal és Babák Mihály polgármesterrel karöltve futott be. Amíg a krampuszok az utat törték a színpad felé, polgármesterünk a csengőfelelős szerepét vállalta. Ráadásul a megszokottól eltérően ezúttal engedékenyebbnek is bizonyult:

– Most az egyszer lehettek egy kicsit rosszak – biztatta a gyerekeket. De csak mert Mikulás van – fűzte hozzá mosolyogva.

A legbátrabbak apró ünnepi dalocskákkal lepték meg a piros ruhás ajándékosztót, aki cserébe szaloncukorral jutalmazott mindenkit. Pontosabban azokat, akik elég fürgék és szerencsések voltak, hogy elkapják a levegőbe repülő nyalánkságokat.

Még mielőtt távozott volna, egy kedves kötelességének is eleget tett. Kisorsolta a Mini Magyarország nyereményjátékának győztes osztályát, akik december 12-én elutazhatnak a nagykarácsonyi Mikulásfalvára. Ezúttal a szerencse a csabacsűdi negyedikeseknek kedvezett, amennyiben azonban ők nem tudnak élni a nyereménnyel, helyettük a békésszentandrási 3. a osztály találkozhat az igazi Télapóval.

Vélemény, hozzászólás?

Holle anyó ma este Szarvason szarvasi táncosokkal este 6 órától

Gyekiczkiné Markovics Mária mézeskalács-csodáiból nyílt kiállítás a múzeumban