in , ,

Több mint kétszázan regisztráltak a Székely nyílt napjain

Iskolánkban, a Székely Szakképző Iskolában hagyomány, hogy november hónapban fogadjuk nyílt napjainkon a pályaválasztás előtt álló általános iskolás tanulókat, szüleiket és tanáraikat.

Idén sem volt ez másképpen, hiszen november 28-án és december 5-én lehetősége volt az érdeklődőknek, hogy személyesen is megismerkedjenek az iskolánkban folyó képzésekkel, bepillanthassanak egy-egy órára és gyakorlatra, valamint gyönyörködjenek iskolánk új épületében kialakított kabinetekben, szaktantermekben.

Akik november 28-án látogattak el hozzánk, az intézményvezetői tájékoztató után megnézhették iskolánk tanulóinak a kőműves, fodrász, cipész és pincér szakmákat bemutató tréfás színi előadásait. Ezen a napon inkább foglalkoztattuk a hozzánk látogatókat, így lehetőségük volt mézeskalácsot díszíteni, díszcsomagolást készíteni, kipróbálni a szépészet kabinet masszázs ágyait, falazási, festési gyakorlatokat végezni, a CNC gépet kipróbálni, a pedagógia szakmacsoportosokkal önismereti foglakozáson részt venni, „drámázni” a magyar órán, megismerni Székely Mihály – iskolánk névadójának – életútját töri órán, az ügyvitelesekkel tanirodai gyakorlaton részt venni, az infósokkal 3D-s képalkotást készíteni és szerelni a hardver teremben, fodrászkodhattak a tanműhelyben és megismerkedhettek az ünnepi asztalterítés és díszítés fortélyaival is.

A vidékről érkezők Tiszaföldvártól – Nagyszénásig – megismerkedhettek a kollégiummal is.

A december 5-i nyílt napunkon az órarend szerinti órákra mehettek be az érdeklődők. Azoknak, akik még nem tudtak dönteni, hogy milyen pályát válasszanak, a pályaorientációs kolléganőnk segített az érdeklődési körnek megfelelő pálya kiválasztásában.

A szülők, a kísérő pedagógusok körében nagyon népszerű volt az iskolatörténeti kiállításunk, ahol saját kisiskolás korunk tárgyait is felfedezhették.

Bízunk benne, hogy a több mint kétszáz érdeklődő diák közül szeptemberben sokukkal a Székely Szakképző Iskola padjaiban találkozunk.

A fáradhatatlan Mozimikulás

Hangosan gondolkodott a Kulturális Munkacsoport