in ,

Csabacsűdön a gyerekek hozták az ajándékot

Magyarul, angolul és szlovákul is boldog karácsonyt kívántak a csabacsűdi óvodások és általános iskolások. December 18-án örömteli gyerekzsivaj töltötte meg a művelődési ház épületét, ahol az apróságok ünnepi műsorral ajándékozták meg a szülőket, pedagógusokat és az intézmények támogatóit. A hagyomány arra az időszakra vezethető vissza, amikor még a két intézmény közös fenntartásban működött, azóta pedig az év utolsó nagy rendezvényévé nőtte ki magát.

– Minden ünnepi momentumban szeretnénk a hagyományos értékeket hangsúlyozni – mutatott rá Sutyinszki Zoltán igazgató. A szülőkkel közösen erősítjük mindezt a gyermekekben, így bízom benne, hogy a felnövekvő generáció megtanulja, és ezzel együtt megérti az ünnep valódi mondanivalóját.

Az általános iskolában már hetekkel ezelőtt megkezdődött az ünnepi készülődés. A tanítási órákon több, ezzel kapcsolatos témát dolgoztak fel, a tanórán kívüli foglalkozásokon pedig a népi hagyományokat elevenítették fel. Emellett az intézmény minden hétvégén bekapcsolódott az adventi gyertyagyújtásba is.

A műsort a legkisebbek, a Hársliget Óvoda angyalkái kezdték, stílszerűen karácsonyfadíszből font glóriával a fejükön. Őket az általános iskola zenés, táncos produkciói követték. A sokszínű műsorszámokban bemutatkoztak a citerások, az alsósok hópihéket formázva varázsoltak téli hangulatot, a felsősök pedig Mariah Careyt idézve hozták el az ünnep egyik kihagyhatatlan slágerét. Az előadás végén, jelmezes formában, a diákok a betlehemi történetet is felidézték.

Mint megtudtuk, az iskola már korábban ünnepi köntösbe öltözött. A Szarvasi Arborétum felajánlásából két fenyő díszíti az intézményt, amelyek alá társasjátékok formájában az ajándékok is megérkeztek. A Szülők a Csabacsűdi Gyermekekért Egyesület pedig ezúttal sem hagyta meglepetés nélkül a fellépőket. A műsor végén minden csoportot és osztályközösséget mézeskaláccsal és csokoládéval jutalmaztak.

Vélemény, hozzászólás?

Betörte egy üzlet kirakatának üvegét, büntető feljelentést is tettek ellene

Ünnepeltek a szentandrási mozgáskorlátozottak