in ,

A betlehemi lángból gyújtották meg a negyedik gyertyát

Seidl Ambrus és Babák Mihály

A szeles időjárás nem kedvezett a gyertyagyújtásnak vasárnap, amikor advent negyedik hétvégéjén Závoda Ferenc segítségével ismét Szarvasra érkezett a betlehemi láng. A Szent Klára római katolikus templom előtt minden eddiginél többen gyűltek össze, hogy hazavigyék a béke szimbólumát, a betlehemi Születés templomából származó lángot.

Az érdeklődőket dr. Dósa Zsuzsa, a Cervinus Teátrum Domján Edit-díjas színművésze, és a Chován Kálmán Művészeti Alapiskola énekkara várta Szabados-Tóth Gáborné vezetésével.

– Kivétel nélkül mindnyájan örülünk annak, hogy advent negyedik vasárnapja van, hogy itt van a karácsony. A gyerekek külön örülnek neki, a felnőttek talán inkább annak, hogy már nagyjából mindent előkészítettek, és remélem, lassan-lassan béke költözik mindannyiunk szívébe. A béke fejedelmének születése minden esztendőben a várakozás beteljesedése. Arra emlékezünk, ami már megtörtént, mégis újra várjuk. Jézus születése egy folytonos isteni válasz a világra, a karácsony egy megerősített igen, egy vissza nem vont, meg nem bánt döntés – mondta Seidl Ambrus plébános vasárnap délután, amikor Szent Klára római katolikus templom előtt felállított jászolnál.

A gyertyagyújtás idejére az adventi koszorút a szélvédettebb templomajtóba helyezték, ahol Seidl Ambrusnak Babák Mihály polgármester és Závoda Ferenc megyegyűlési képviselő segített a láng osztásában.

Vélemény, hozzászólás?

Bejárás: Fejlesztések Kacsa-tónál, a HAKI-hídnál és a Petőfi utcában

A várakozás utolsó vasárnapja Szentandráson