in , ,

Dalban hozta el a havat Micimackó

Micimackó és Sinka Dominik

A decemberi pluszok ellenére havat és karácsonyi hangulatot varázsolt a Chován Kálmán Alapfokú Művészeti Iskola. Advent időszakában elmaradhatatlan koncertjükre várták a szülőket és a kultúrakedvelő közönséget december 18-án, a Cervinus Teátrum színháztermében.

A hangversenyen szinte valamennyi hangszercsoport fellépett. Ennek oka részben a repertoár színesítése, részben pedig a növendékek megmutatkozási lehetősége, ami egyben szülők számára garantáltan az egyik legszebb karácsonyi ajándékot jelenti. Nehéz volt ezúttal is összeszámolni a nézőtéren felvillanó technikai vívmányokat: egyesek kis kamerával végig szemük fényére közelítve, mások egy-egy pillanatképeket megörökítve hallgatták elmélyülten az koncertet.

– Célunk, hogy ünnepi hangulatot teremtsünk, egyben pedig, hogy a gyerekek is átéljék a várakozás szépségét – összegezte a hangverseny lényegét a művészeti iskola igazgatója. Nekünk és remélhetőleg a közönségnek is öröm ez az esemény, és bízom benne, hogy lelkileg egy kicsit előkészíti a közelgő ünnepeket.

A koncertnek több visszatérő eleme is van. A záró produkciókban pl. minden évben közösen játszik egy-egy tanszak. Idén elsőként a gitárosok idézték vissza a gyerekkort, Halász Judit: Micimackó című dalával. A szólót éneklő növendéket a harmadik versszaktól már ütemes taps kísérte, jelezvén a sikert és a biztatást. Ezt követően a harmonikatanszak hozott el két karácsonyi dalt, záróakkordént pedig a „100 tagú kórus”, avagy az iskola szolfézscsoportjai foglalták el a színpadot, a klarinétegyüttes kíséretében.

Brachna Irén Nagy László: Adjon az Isten c. versének jókívánságaival zárta a koncertet, amelyet egy csöppnyi lány dalban pecsételt meg.

Soha rosszabb ne legyen, ha lehet, egy kicsit jobb lehet – búcsúzott az évtől az intézmény vezetője és mindenkinek áldott, békés karácsonyi ünnepeket kívánt.

Vélemény, hozzászólás?

Családi karácsony a siratói idősek klubjában

Szívből csak némán lehet