in ,

Szívből csak némán lehet

Ez a gondolat vezérelte a Szarvasi Járási Hivatalt és a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karát a karácsony előtti utolsó napokban. Ezt erősítette az is, hogy a Newjságon kívül egyetlen helyi médium sem kapott meghívást az intézmények közös akciójára. A Polgármesteri Hivatal földszinti termében 34 cipősdobozt halmoztak fel a kezdeményezők, amelyek a rászoruló családok számára rejtettek apró karácsonyi ajándékokat.

– Szerettük volna megmutatni, hogy összefogva tudunk együtt dolgozni a városért – magyarázta a kezdeményezés okát Gaál Roland. Fontos, hogy erősödjön a társadalmi szerepvállalásunk. Érezzék az emberek, hogy jelen vagyunk, és hogyha szükség van rá, képesek legyünk megmozdulni azért, hogy a gyerekeknek szebb legyen a karácsonya.

A családias átadó ünnepségen az evangélikus egyházközösség tagjai dalban hozták közelebb a karácsony szellemiségét. A csomagok a szarvasi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat és a Védőnői Szolgálat közvetítésével jutnak el az érintett családokhoz, akiknek a segítségével a közelmúltban 84 cipősdoboz már megtalálta hálás gazdáját.

– A Mindenki karácsonyán adtuk át azokat a csomagokat, amelyeket a szarvasi lakosok gyűjtöttek össze, a Szarvasi Fórumon indult felhívásra reagálva. Ezek az ajándékok nem hagyják el a város határait, nem kerülnek más szervezetekhez, hanem itt, Szarvas város területén belül kerül a megfelelő karácsonyfák alá – hangsúlyozta Tóth Tamásné, vezető családsegítő.

Mint köztudott, a cipősdobozok tartalma kizárólag az ajándékozó számára ismert, a rajta lévő nem és életkor jelzi, ki örülne legjobban a meglepetésnek. A szakember szerint azonban rendkívül sokatmondó a gondosan csomagolt, ízléses küllem, amely jelzi a szándék komolyságát.

Hozzátette, a szociális munka időszaka a december. Ez azt jelenti, hogy ilyenkor minden kollégája azon fáradozik, hogy támaszt nyújtson és megkönnyítse az a családok számára az ünnepi időszakot. Ez pedig garancia arra nézve is, hogy a pénteken átvett csomagok mindössze néhány nap leforgása alatt, biztosan ott lesznek a karácsonyfa alatt.

Vélemény, hozzászólás?

Dalban hozta el a havat Micimackó

Körmendi Erzsébet: Sokan könnyekig meghatódnak a csekély ajándékoktól