Connect with us

Hírek

Földesi: M44 – Hinni akarok

Földesi Zoltán

Az országos bel-és külpolitikai, valamint a helyi önkormányzati kérdések is mérlegre kerültek az MSZP helyi szervezetének legutóbbi sajtótájékoztatóján. Földesi Zoltán elsőként szólt Angela Merkel német kancellár és Vlagyimir Putyin orosz elnök közeljövőben tervezett magyarországi látogatásáról. Az előbbi „dorgálni” jön, az utóbbi egyetlen, EU-s szövetségét látja a kettős játékot űző kormányban.

– Olyan értelemben igaza van Orbán Viktornak, hogy felkerültünk a térképre – helyeselt Földesi Zoltán. Én nem ilyen áron szerettem volna felkerülni – tette hozzá.

A belpolitikai ügyekre kiérve elmondta, folytatódik a népnevelés, vagyis újabb sarcokat vet ki a kormány. Ennek legékesebb példái az útdíj és a vasárnapi zárva tartás, amellyel a hiányzó forrásokhoz szeretne hozzájutni.

Rámutatott arra az igazságtalanságra is, mely szerint korábban az üzemanyag árának emelkedésével lineárisan nőtt a hozzá köthető termékek ára, fordítva azonban nem tapasztalt hasonló tendenciát. Éppen ezért a Fidesz után ezúttal az MSZP lesz a rezsicsökkentés kezdeményezője.

– A szocialisták egy törvényjavaslattal állnak elő február 16-án. Ez arról szól, hogy az olaj-és gázszármazékok árából fakadóan minimum 20%-kal csökkentsék minden ehhez köthető termék árát, 10 %-kal pedig az áram árát is mérsékeljék. Az ún. „világító pénz” kezdeményezésünkkel szeretnénk elérni, hogy az így megtakarított összeg ne a vállalkozók vagy kormány közeli cégek zsebét gazdagítsa, hanem visszavándoroljon a lakossághoz – nyomatékosította.

Ígérte, a belpolitikai eseményekre reagálva hamarosan újabb éhségmenetekkel készülnek, júniusban pedig egy nemzetközi baloldali kongresszus keretében egyeztetnek a jövő feladatairól és célkitűzéseiről.

A legutóbbi testületi ülésről szólva kiemelte, az első körben jóváhagyott költségvetés mindent kihoz abból a maroknyi pénzből, ami állam és saját források jóvoltából rendelkezésre áll. Aláhúzta, az elkövetkező ciklusban nem lesznek szabad kapacitások, vagyis az önkormányzatnak mérlegelni kell, hogy fejlesztésre vagy szociális ellátásra fordítja-e meglévő bevételeit.

– Márciustól a szociális törvény változása kapcsán az állam kivonul a szociális ellátásból, és ennek a terhe az önkormányzatok nyakába fog zúdulni. Szarvas ezzel el fog bírni, de 3200 önkormányzatból 2900 kidugja a fehér zászlót – vetítette előre.

A párt helyi vezetője zárásként jövőbeli reményét fejezte ki arra nézve, hogy a sok ígéret után végre 2020-ra valóban elkészül az M44-es. Ahogy fogalmazott, ez lenne a térség egyetlen kitörési esélye, amely munkahelyet és fejlesztéseket hozhat. Egyben végre beköszönhet az a kor is, amikor megszabadul a város 1700 kamion és 1200 gépjármű naponta visszatérő dübörgésétől.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Milán Európa harmadik legjobb motoros akrobatája

Sport

Bodonyi Dóra a kajaksport Örökös Bajnoka

Békésszentandrás

Játékos templomismereti pályát alakítottak ki az Ótemplomban

Szarvas

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

A kétszeres olimpiai bajnok kardvívó tiszteletére avattak domborművet

Szarvas

Hirdetés

Archívum

2015. január
h k s c p s v
« dec   feb »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategóriák

Friss

Connect