Connect with us

Csabacsűd

Csabacsűdön kétszer annyian részesülnek tűzifából, mint tavaly

Szerencsés volt Csabacsűd az idei szociális tűzifa pályázaton. A tavalyinak (33 köbméter) több mint a dupláját, összesen 71 köbméternyi keménylombos tűzifa támogatást sikerült elnyernie, így ezúttal több család lélegezhet fel az év legnehezebb időszakában.

– Nem könnyű megoldani a fűtési szezont – ismeri el egy négygyermekes anyuka, miközben épp a családnak szánt tüzelőt pakolják le a kisteherautóról. Vettük már egy kisebb mennyiségű fát decemberben és szilveszter előtt is, de már az is fogyóban van. Ha ilyen enyhe marad az idő, ezzel már kihúzzuk tavaszig – teszi hozzá bizakodva.

Egy család 0,4-1,2 köbméter közötti mennyiségre számíthatott. Az önkormányzathoz összesen 97 családtól érkezett igénybejelentés, amelyből kettő kivételével valamennyit pozitívan bíráltak el. Az önkormányzat illetékes bizottsága a jövedelmi viszonyok alapján mérlegelt: egyedülállók esetében az egy főre eső jövedelem nem haladhatta meg 71 270 Ft-ot, családok esetében pedig 60 ezer Ft-ot.

Az osztás a héten kezdődött meg, amelynek keretében a tűzifát közfoglalkoztatottak bevonásával viszik házhoz. A kedvezőtlen időjárási körülmények miatt azonban egyelőre csak a teljes mennyiség alig egyharmada érkezett meg.

– A kiszállítás sorrendjét a rászorultság határozza meg – magyarázza rakodáskor Gila György termelésirányító. Először a nyugdíjasokhoz és az egyedülállókhoz juttatjuk el a fát, utánuk a nagycsaládosok következnek. Azt tapasztaltuk, hogy a legtöbben nagyon örülnek a támogatásnak, különösen, mert kemény bükkfát kapnak, ami azonnal mehet a tűzre.

A támogatási összeg meghaladja az egymillió forintot, amelyből 130 ezer Ft önerőt az önkormányzat biztosít. Ugyancsak a település költségvetéséből valósul meg a kiszállítás, ami további könnyebbséget jelent a lakosságnak.

A szállítás az ígéretek szerint jövő héten felgyorsul, így minden bizonnyal másfél héten belül valamennyi igénylő megkaphatja a várva várt segítséget.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Meggyújtották a második gyertyát is Csabacsűdön

Csabacsűd

Személyi sérüléssel járó balesetek Csabacsűdön és Szarvas külterületén

Csabacsűd

Dr. Kiss Imre plébános (Fotó: Babák Zoltán) Dr. Kiss Imre plébános (Fotó: Babák Zoltán)

Jézus a szeretet kultúráját hozta el

Csabacsűd

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Minden eddiginél korábban érkezett a segítség Csabacsűdre

Csabacsűd

Hirdetés

Archívum

2015. február
h k s c p s v
« jan   Már »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728  

Kategóriák

Friss

Connect