Connect with us

Hírek

Fánk-és jelmezverseny a középhalmi farsangon

Dominó, cigányasszony, horgász és csigabiga is akadt a vállalkozó kedvű jelmezesek között. Ez esetben azonban a helyszín nem az egyik helyi óvoda vagy általános iskola volt, hanem a Középhalmi Idősek Klubja, ahol az idősek legalább akkora lelkesedéssel vetették bele magukat a játékba, mint hajdanán. Február 12-én a klub az ezüstszőlői, furugyi, örménykúti társintézményeket látta vendégül, akiket humoros jelentekkel és tánccal igyekeztek jókedvre deríteni.

– Az emberben lakó gyermek soha nem veszik el teljesen – vélekedik Kiss Gabriella nappali ellátás vezető. Szerencsére mindig akadnak olyan klubtagjaink, akik szeretik a vidámságot, szívesen bolondoznak. Ilyenkor kibújhatnak a hétköznapok monotonitásából, és végre felhőtlenül szórakozhatnak.

Közéjük tartozik Rozsik Pálné Jutka néni is, aki a maga 61 évével a legfiatalabb klubtagnak számít. Így nem is csoda, hogy már kora reggeltől ott tüsténkedett az épületben, és készült a vendégek fogadására.

– Nagyon jó kis közösség alakult ki az évek során. Mindenkit ismerünk, mert mi még itt jártunk iskolába. Az idősebb korosztályt iskolatársaink, barátaink szülei jelentik. Számomra olyan ez, mintha egy nagy család lennénk – meséli, miközben farsangi finomságokat halmoz egy tányérra.

A jelmezversenyt követően a klubtagok és a dolgozók rövid kabaréjelenetekkel lepték meg a közönséget. Az egyik a szocialista békeidőkig vezette vissza a hallgatóságot, míg a másik Vaszary Gábor egyik örökzöldjét idézte.

Dernovics László önkormányzati képviselő és Lázár Zsolt esperes számára is szolgált némi meglepetéssel a délelőtt. A legidősebb klubtaggal karöltve ugyanis elfoglalhatták a zsűri székét, és értékelték a fánksütő versenyre érkezett nevezéseket.

– Az állandó diétázók közé tartozom, ennek ellenére kétszer kóstoltam végig a fánkokat – árulta el mosolyogva az értékeléskor Lázár Zsolt. A zsűri tudniillik először felállította saját kategóriáit, nem sokkal később pedig megtudtuk az értékelés szempontjait. Teljesen eltért a miénktől, így kezdhettük elölről a kóstolást.

A zsűri díjazta többek között a legnagymamásabb, legédesebb és a legnagyobb fánkot is, de biztatásként a legruganyosabb fánk kategóriáját is felállították. Ez utóbbi esetében egy bátor, de kevésbé rutinos szakácsnő vehette át apró ajándékát, aki életében először vállalkozott fánksütésre.

A játékos felvezetőt tánc és falatozás követette. A vendégek között mintegy 200 db fánkot osztottak szét, amelyet a klubtagok és a dolgozók közösen sütöttek.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

A kézműves tehetségeknek engedett teret a Szarvasért Alapítvány

Szarvas

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Bukfenceztek, cigánykerekeztek, fekvőtámaszt nyomtak a gyerekek a télapónak

Szarvas

Szalagavató a Székelyben

Oktatás

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Mindenkinek jár a fehér asztal és mellé a társaság karácsonykor

Szarvas

Hirdetés

Archívum

2015. február
h k s c p s v
« jan   Már »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728  

Kategóriák

Friss

Connect