Connect with us

Csabacsűd

Ha jöttök, lesztek, ha hoztok, esztek

Második alkalommal rendeztek a fenti mondás szellemében batyusbálat Csabacsűdön a művelődési központban. A meghirdetett hatórai kezdéskor még elég sok üres asztal várta a vendégeket, de hét órára már alig maradt szabadon szék. A később jövők egy valamiben biztosak lehettek, a vacsoráról nem maradnak le, de Major József főszervezőnek köszönhetően a műsort sem szalasztották el.

– Második alkalommal rendezzük meg ezt a hagyományőrző batyusbálat. Tavaly vetődött fel az a gondolat, hogy rendezzünk egy ilyen összejövetelt. Legénykoromig vissza tudok emlékezni, hogy voltak ilyen batyusbálak. Ez volt a legolcsóbb szórakozási mód akkoriban. A “ha jöttök, lesztek, ha hoztok esztek” elve alapján rendezzük. Tavaly nagyon nagy sikere volt, ami megalapozta az utazások finanszírozásához szükséges anyagiakat. Bátrabban tudtunk vállalni fellépéseket, így el tudunk menni Békéscsabára, Mezőtúrra, Orosházára, Nagyszénásra, Vásárhelyre, Csillebércre, mikor merre hívnak – árulta el kérdésünkre Major József, a batyusbál főszervezője.

A Hagyományőrző Népdalkörnek a csabacsűdi baráti kör – első sorban a szervezésben, ill. a kiegészítők terén nyújtott nagy segítséget, ill. az önkormányzat állt még mögéjük. A rendezvény belépőkből és a támogatójegyekből származó teljes bevétele az egyesület vendégfellépéseire fordítják.

A batyusbálra eljöttek a Csanádapácai Dohánylevél Hagyományőrző Egyesület tagjai is, akik Molnár József polgármester köszöntője után dalokkal és jelenettel szórakoztatták az asztalok mellett ülőket.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Molnár József polgármester (Fotó: Babák Zoltán) Molnár József polgármester (Fotó: Babák Zoltán)

Folyamatban levő fejlesztésekről tájékoztatott Molnár József polgármester

Csabacsűd

Gilanné Radványi Rózsa, Czesznak János és Bracsok Szabolcs (Fotó: Babák Zoltán) Gilanné Radványi Rózsa, Czesznak János és Bracsok Szabolcs (Fotó: Babák Zoltán)

Teljes az egyetértés a csabacsűdi testületben

Csabacsűd

Dönt a csabacsűdi testület (Fotó: Babák Zoltán) Dönt a csabacsűdi testület (Fotó: Babák Zoltán)

A közösségi együttélés szabályairól rendelkezett 2020-ban elsőként a csabacsűdi testület

Csabacsűd

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

A jubileumok jegyében telik 2020 Csabacsűdön

Csabacsűd

Hirdetés

Archívum

2015. február
h k s c p s v
« jan   Már »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728  

Kategóriák

Friss

Connect