Connect with us

Hírek

Egy lépés az egészségesebb életért

100 év 100%-on! – ezt ígéri a Szarvasi Életmód Egyesület, vagy legalábbis azt mindenképp, hogy egy lépéssel közelebb kerülhetünk a többség által utópisztikusnak hitt célhoz. A civil szervezet március 7-én, 10 és 17 óra között már harmadik alkalommal vállalkozik rá, hogy szakértő előadók és gyakorlati tanácsadók segítségével megismertesse az érdeklődőkkel az egészségesebb élet receptjét.

– Tudjuk, hogy min kellene változtatnunk, azzal is tisztában vagyunk, hol keressük az információt, mégis mindig valami más kerül előtérbe – vallja az általános helyzetképről Nyemcsokné Skorka Márta, az egyesület elnöke. Hajlamosak vagyunk halogatni a dolgokat – ez alól én sem vagyok kivétel – éppen ezért kell egyszer s mindenkorra elszánni magunkat, és megtenni az első lépést.

Az idei program két előadó, prof. Horváth István és Szendi Gábor pszichológus köré épül. Az előbbi az agyvérzés és a szívinfarktus megelőzésének eszközeiről, valamint találmányáról, az érszűkület elleni vakcináról tájékoztatja a hallgatóságot, az utóbbi a paleolit táplálkozás alapjaiba és gyakorlati alkalmazásába vezeti be a közönséget.

Az elmélet mellett különböző jótékony hatású, újszerű mozgásformák is szerepet kapnak az egész napos programon. Ilyen az arcfitnesz, amely lassítja a bőrmegereszkedés folyamatát, a spontán és mesterségesen generált nevetésre épülő hahota jóga vagy a hatha jóga, amely a testgyakorlatokat és a meditációt ötvözi.

Az egyesület a test, szellem és a lélek hármas egységében hisz, így ez utóbbiba is betekintést enged. Az emeleti részen a lélekgyógyászat, a grafológia, az asztrológia, a tenyérelemzés, a yumeiho masszázs, a csontkovácsolás, a rezgésterápia és Bach-virágterápia részleteiről lehet tájékozódni, ugyancsak elismert szakemberek közreműködésével. Aki pedig pusztán általános egészségi állapotára kíváncsi, vérnyomásmérésen, cukorszint mérésen és koleszterinszint mérésen vehet részt.

– Az egészséghez vezető út legfontosabb alappillére, hogy minél több módszert ismerjünk meg, és megpróbáljunk azok szerint élni. Tisztában vagyok vele, hogy az út nagyon rögös, de én vallom, hogy százhúsz évre vagyunk predesztinálva, vagyis a 100 év 100%-on nem is olyan dogmatikus. Mindenkinek megvan az esélye, ha egy kicsit odafigyel saját magára.

A szervezők szeretnék elérni, hogy minél többen induljanak el a helyes irányba, így a mozgástréningek idén először ingyenesen látogathatók. Aki pedig az előadásokra szeretne jegyet váltani, előzetesen megteheti a Zöld Oroszlán Bioboltban (1000 Ft – szerk.) vagy a helyszínen, a Cervinus Teátrumban.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Ismét dobogón a felnőttek

Sport

Bronzéremmel mutatkozott be Frankó Dániel az U21-ben

Sport

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Nem jól kezdődik a tavaszi szezon női kézilabdázóinknál

Sport

Dr. Futó Zoltán dékán (SZIE ÁGK), mögötte dr. Kozma Gábor rektor (GFF) (Fotó: Zentai Péter) Dr. Futó Zoltán dékán (SZIE ÁGK), mögötte dr. Kozma Gábor rektor (GFF) (Fotó: Zentai Péter)

A Tessedik Campus is szóba került a kihelyezett megyegyűlésen

Békés megye

Hirdetés

Archívum

2015. március
h k s c p s v
« feb   ápr »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Friss

Connect