Connect with us

Hírek

Virággal és csokoládéval mondtak köszönetet

Össze kellett kapniuk a férfiaknak magukat, ha valamennyi hölgynek kedvében akartak járni. A Szarvasi Aranykor Nyugdíjas Egyesületnek ugyanis mindössze egyharmadát alkotják az urak, akik nőnap alkalmából egy szál szegfűvel leptek meg valamennyi ünneplő hölgyet.

A Vasipari Étkezdében tartott hagyományos rendezvényen jelen volt Babák Mihály polgármester és Földesi Zoltán tanácsnok is. Az utóbbi egy vers segítségével a lélek felől, az előbbi egy-egy tábla csokoládé jóvoltából a hasukon keresztül próbált a megjelentek kegyeibe férkőzni.

– Az együtt töltött évek alatt nem igazán volt még olyan nagy ügy a feleségem és köztem, amit nekem kellett volna eldöntenem – rántotta le néhány családi titokról is a leplet köszöntőjében a város első embere. Egyébként erős jellem vagyok, kiállok mellette és úgy teszek, mintha én akartam volna – tette hozzá mosolyogva.

Az egyesület részéről Nyári Mihály méltatta a szebbik nem tagjait. Egyebek mellett köszöntet mondott a hölgyek áldozatos munkájáért és szeretetéért, amely végigkísér minden életutat.

Dankó Béla országgyűlési képviselő néhány perc késéssel érkezett, kézműves bonbonokkal megrakott kosárkájával. Ahogy elmondta, a nők iránti figyelmességet nemcsak ez a gesztus jelenti, hanem az az intézkedéssor is, amelyet a kormány az előző években hajtott végre.

– Az egyik legfontosabb ezek közül, hogy a hölgyeknek lehetőségük van a negyven év utáni nyugdíjba vonulásra – részletezte a döntéseiket. A munkáltatók jelenleg 413 ezer hölgy után vesznek fel járulékkedvezményt, ebből 40 ezer a GYES-ről, GYED-ről visszatérő anyuka. A rendszerváltás óta először értük el, hogy újra több mint 1,9 millió nő dolgozik. A családi adókedvezmény jóvoltából a családi reáljövedelem átlagosan 10,7%-kal nőhetett, a GYED extra pedig 16 ezer hölgynek segített a munka világába való visszatéréshez.

Hozzátette, magánemberként és politikusként is látja, hogy nőknek a mindennapokban otthon és a munkahelyen kell helyt állniuk, így a kormányzatnak folytatnia kell ez a törekvést.

A köszöntések és ajándékozások után természetesen az urak sem maradtak ki a jóból. Minden vendéget estebéd, tombola, beszélgetés és éjszakába nyúló mulatozás várt.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Szarvasi Polgármesteri Hivatal Szarvasi Polgármesteri Hivatal

Fűtésköltségekhez nyújtható támogatás

Szarvas

Farkas Sándor és Babák Mihály (Fotó: Babák Zoltán) Farkas Sándor és Babák Mihály (Fotó: Babák Zoltán)

Faültetés az országos fásítási program keretében

Szarvas

Hovorka Sára előadása Hovorka Sára előadása

Oroszországból Olaszországon át az Egyesült Államokba

Oktatás

Babák Mihály polgármester, Csasztvan András, Boross Bence és Szenes János (Fotó: Babák Zoltán) Babák Mihály polgármester, Csasztvan András, Boross Bence és Szenes János (Fotó: Babák Zoltán)

100: Összeült a Trianoni Emlékbizottság

Szarvas

Hirdetés

Archívum

2015. március
h k s c p s v
« feb   ápr »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Friss

Connect