Connect with us

Hírek

Babák Mihály: Mindig újra kell kezdeni, és megkövetelni a 12 pontot

Nagyon sokan jöttek el ma a Kossuth térre, hogy közösen ünnepeljék meg a magyarság egyik azon ritka ünnepét, amit mind a mai napig nem tudott megosztani, kisajátítani semmilyen pártpolitikai irányzat. 1848-at együtt, teljes egyetértésben ünnepelték a szarvasiak, magyarok és szlovákok, bal- és jobboldaliak a város legújabb és legnépszerűbb közterén, a nemzeti színekbe öltöztetett Zenepavilonnál.

– A magyarság szabadságérzetének, szabadságvágyának, függetlenségének, és sok egyéb más fontos dolognak továbbra is alapköve a tizenkét pont. S leltározik az ember ma, hogy a 12 pontból mi valósult meg. Mindig újra kell kezdeni. Mindig újra kell kezdeni és megkövetelni a 12 pontot, hisz a jövőnkről szól. A mi jövőnkről, az álmainkról, a vágyainkról, amit szeretnénk biztonságban érezni. 1848 forradalmi fiatalságának mondatai, a 12 pont, máig is pontos alapvetése a magyarságnak, hisz nincsenek szentebb dolgok, mint a függetlenség, a szabadság, sorolhatnám még e fogalmakat – mondta Babák Mihály polgármester.

Az ünnep vezérszónoka Szenes János emlékezett Kossuth fővárosba érkezésére, a Pesti eseményekre. Egy szomorú aktualitás köré fűzte ünnepi gondolatait, miszerint hajnalban vette hírét, hogy 1848 legnagyobb szarvasi kutatója, Máté József elhunyt.

Az ünnepi hangulatot a Cervinus Teátrum művésze, Derzsi György dalai és a Szarvasi Férfikar biztosították, majd bemutatkozott a Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola diákjainak koreográfiájában az a Lobogó dal, amivel egy 1848. március 15-e alkalmából meghirdetett országos versenyt nyertek, és aminek hétfőn lesz a díjátadója Budapesten. Az ünnepi műsor további részében is a benkás diákok szolgáltak.

A megemlékezés végén a városvezetők, pártok, iskolák és civil szervezetek képviselői megkoszorúzták a 48-as emlékművet.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Arnóczki Csaba, Gajdos Attila és Pósa Zsolt (Fotó: Hegedűs Éva) Arnóczki Csaba, Gajdos Attila és Pósa Zsolt (Fotó: Hegedűs Éva)

Bemutatkoztak Pósa Zsolt és Arnóczki Csaba György jobbikos képviselőjelöltek

Politika

Timkó János (Fotó: Valló Zoltán) Timkó János (Fotó: Valló Zoltán)

Tartuffe az álszent, csaló, szerepében Timkó János

Szarvas

OB II-es csapatunknak lezárult a teniszévad

Sport

Újraéled a tradicionális kardvívás Szarvason

Sport

Hirdetés

Archívum

2015. március
h k s c p s v
« feb   ápr »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Friss

Connect