Connect with us

Csabacsűd

Molnár József: Olyan eseményt ünneplünk ezen a napon, amelyre minden magyar ember büszke

Molnár József polgármester egy Széchenyitől vett idézettel nyitotta meg a 48-as események tiszteletére a csabacsűdi Polgármesteri Hivatal előtt rendezett megemlékezést.

– Március 15- az egyik legszentebb, legigazabb ünnepünk. Talán ez a nap az, amely legendás eseményeivel szimbólummá vált. Annak az eszmények a szimbóluma, ami leginkább tükrözi a magyarság szabadság iránti vágyát, szabadság- és hazaszeretetét. Olyan eseményt ünneplünk ezen a napon, amelyre minden magyar ember büszke, éljen az ország határain belül, vagy azon kívül – mondta Molnár József.

Megemlékezett báró Eötvös Józsefről, Trefort Ágostonról, Boczkó Dánielről, akik fontos szerepet játszottak a a forradalom alatt, és akik birtokaik révén kötődtek Csabacsűdhöz. Példájukon keresztül az összefogás fontosságára hívta fel a hallgatóságának figyelmét.

Csabacsűd polgármesterét a Cervinus Teátrum színészei, a Jászai-díjas dr. Dósa Zsuzsa, Csasztvan Zsuzsanna és Varga Viktor követték. Ünnepi műsorukban a forradalmi eseményekre emlékeztek. A művészek dal, vers, korabeli dokumentumok és levelezések segítségével idézték meg a 48-as események hangulatát.

Az ünnep zárásaként a csabacsűdi hagyományőrző citerazenekar tagjai katonadalokat adtak elő, majd a település vezetése, a pártok és a civil szervezetek képviselői elhelyezték a az emlékezés koszorúit.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Molnár József polgármester (Fotó: Babák Zoltán) Molnár József polgármester (Fotó: Babák Zoltán)

Folyamatban levő fejlesztésekről tájékoztatott Molnár József polgármester

Csabacsűd

Gilanné Radványi Rózsa, Czesznak János és Bracsok Szabolcs (Fotó: Babák Zoltán) Gilanné Radványi Rózsa, Czesznak János és Bracsok Szabolcs (Fotó: Babák Zoltán)

Teljes az egyetértés a csabacsűdi testületben

Csabacsűd

Dönt a csabacsűdi testület (Fotó: Babák Zoltán) Dönt a csabacsűdi testület (Fotó: Babák Zoltán)

A közösségi együttélés szabályairól rendelkezett 2020-ban elsőként a csabacsűdi testület

Csabacsűd

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

A jubileumok jegyében telik 2020 Csabacsűdön

Csabacsűd

Hirdetés

Archívum

2015. március
h k s c p s v
« feb   ápr »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Friss

Connect