Connect with us

Csabacsűd

Molnár József: Olyan eseményt ünneplünk ezen a napon, amelyre minden magyar ember büszke

Molnár József polgármester egy Széchenyitől vett idézettel nyitotta meg a 48-as események tiszteletére a csabacsűdi Polgármesteri Hivatal előtt rendezett megemlékezést.

– Március 15- az egyik legszentebb, legigazabb ünnepünk. Talán ez a nap az, amely legendás eseményeivel szimbólummá vált. Annak az eszmények a szimbóluma, ami leginkább tükrözi a magyarság szabadság iránti vágyát, szabadság- és hazaszeretetét. Olyan eseményt ünneplünk ezen a napon, amelyre minden magyar ember büszke, éljen az ország határain belül, vagy azon kívül – mondta Molnár József.

Megemlékezett báró Eötvös Józsefről, Trefort Ágostonról, Boczkó Dánielről, akik fontos szerepet játszottak a a forradalom alatt, és akik birtokaik révén kötődtek Csabacsűdhöz. Példájukon keresztül az összefogás fontosságára hívta fel a hallgatóságának figyelmét.

Csabacsűd polgármesterét a Cervinus Teátrum színészei, a Jászai-díjas dr. Dósa Zsuzsa, Csasztvan Zsuzsanna és Varga Viktor követték. Ünnepi műsorukban a forradalmi eseményekre emlékeztek. A művészek dal, vers, korabeli dokumentumok és levelezések segítségével idézték meg a 48-as események hangulatát.

Az ünnep zárásaként a csabacsűdi hagyományőrző citerazenekar tagjai katonadalokat adtak elő, majd a település vezetése, a pártok és a civil szervezetek képviselői elhelyezték a az emlékezés koszorúit.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Utolsó percben szépített Endrefalvi

Csabacsűd

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Kemencés ételeken keresztül őrzik a hagyományokat Csabacsűdön

Csabacsűd

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Ezerháromszázan vágtak neki az M44-esnek szombaton

Csabacsűd

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Megnyert mérkőzést engedtek el Csabacsűdön

Csabacsűd

Hirdetés

Archívum

2015. március
h k s c p s v
« feb   ápr »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Friss

Connect