Connect with us

Hírek

Kikeleti séta a Körösvölgyi Állatparkban

Kikeleti sétára invitálták az érdeklődőket a Körösvölgyi Állatpark munkatársai szombaton. Ahogy ígérték, ezen a túrán szakvezetés mellett mutatták be a park újdonságait, azt, hogy hogyan vészelték át a telet az állatok, ill. meg lehetett figyelni tipikus tavaszi viselkedésüket.

– Vannak újdonságaink – mondta Körömi Krisztina, a szezonnyitó túra vezetője. – Sok új elem valósult meg a tél folyamán. Elkészült egy odúrendszer, amit megtekintünk majd a túra során. Egyes odúkat már el is foglaltak a madarak. Érkeztek új állatok is, pl. görények, récefélék, kendermagos és fütyülőréce is. Új társat kapott a gyöngybagoly és az erdei fülesbagoly is. Egyes állatok helyet cseréltek a tél folyamán, úgyhogy a sorrend némileg megváltozott – árulta el a Körös-Maros Nemzeti Park munkatársa.

Új tanösvényelemekkel is bővült az állatpark. Elkészült egy, a gyógynövényes kerthez hasonló kialakítású lösznövény-bemutató, ami a löszpusztai védett fajokat mutatja be táblázatos rendszerben. A növények már bujkálnak elő a tanösvény mellett elhelyezett ágyásokban.

Készül egy teljesen új, nagyon látványos elem is, amiről egyelőre nem árult el többet, nem szerette volna lelőni a poént Körömi Krisztina, mert meglepetésnek szánják.

Az újdonságok mellett a Körösvölgyi Látogatóközpontban folyamatosan megtekinthető a Varázslatos Magyarország állandó fotókiállítás.

A Körösvölgyi Látogatóközpont és az állatpark március 14-étől hétfő kivételével naponta látogatható. Minden más napon nyitva vannak. 9-17-ig lehet jegyet vásárolni és 18 óráig a területen tartózkodni.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Farsangoljunk hat hetet, míg elűzzük a telet

Oktatás

Ismét dobogón a felnőttek

Sport

Bronzéremmel mutatkozott be Frankó Dániel az U21-ben

Sport

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Nem jól kezdődik a tavaszi szezon női kézilabdázóinknál

Sport

Hirdetés

Archívum

2015. március
h k s c p s v
« feb   ápr »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Friss

Connect