Connect with us

Subscribe

Hírek

Lezárult az Ember és könyv fotópályázat

Még ősszel írta ki fotópályázatát a szarvasi Városi Könyvtár, amelyben az ember és könyv szoros kapcsolatára próbált rávilágítani. A meghosszabbított határidő ellenére azonban a legtöbben az utolsó napokban kezdtek el kattintgatni, amelynek ez eredménye egy 19 alkotásból álló kamarakiállítás lett.

Az intézmény március 11-én rántotta le a leplet a legsikeresebb pályaművekről, amelyet egy három tagú zsűri értékelt. Szuhaj György, a zsűri elnöke úgy látja, a képek visszatükrözik a mai kor szemléletet, vagyis egyfajta lenyomatai a könyv és az ember viszonyának.

– A könyvnek a tisztelete ma is megmaradt – állítja. Ennek ellenére legtöbbször nincs rá időnk, hogy leüljünk és végigolvassuk naponta egy-egy verset vagy bármilyen irodalmat. Hiszem, hogy emberek a lelkük legmélyén tudják, hogy mit kellene tenniük, de sajnos a rohanó világ felülírja ezt.

A megjelenteket Baginé Tóth Erika intézményvezető köszöntötte. Emlékeztetett, hogy a könyvtár égisze alatt működő KöröspART fotóklub négy éve segíti a haladó fotósok és a lelkes kattintgatók munkáját.

– Eleinte azért nagyobb létszámmal büszkélkedhettünk, de sajnos elég nagy a lemorzsolódás –összegzi az elmúlt időszakot Czesznak Zsolt klubvezető. Ez valószínű részben a közösségi oldalak népszerűségére vezethető vissza, pedig meglátásom szerint ez nem pótolja a személyes konzultációt. Szerencsére azért mindig akad egy-két érdeklődő, és folyamatosan várjuk az új jelentkezőket.

Az alkotók között volt, aki megmaradt az olvasás klasszikus ábrázolásánál, bizonyos esetekben pedig mindezt családi kontextusba helyezték. Akadt olyan pályamű is, amely a technika jelenlegi vívmányait állította szembe a klasszikus irodalommal, míg a pályázók egy része a családi fotóalbumból emelt ki egy-egy régi felvételt, és helyezte új megvilágításba.

A zsűri megítélése alapján végül harmadik helyen Horváth Bernadett végzett, második lett Kanti Dorottya, a legjobb pályamű díját pedig a koponyát és a könyvet párhuzamba állító Kiss Gábor Balázs lett.

– Kb. három éve foglalkozom tudatosabban a fotózással – újságolja boldogan az első helyezett. Igyekszem mindig olyan képeket készíteni, amelyek másoknak is tetszenek, egyfajta minőségi szintet képviselnek, és mindig magasabbra teszem a mércét.

Az intézmény jövő héten Internet fiestára várja az érdeklődőket, ahol többek között szó lesz az archív felvételek utókornak való átörökítéséről is.

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Dr. Melis János és Hodálik Pál (Fotó: Hegedűs Éva) Dr. Melis János és Hodálik Pál (Fotó: Hegedűs Éva)

Hodálik: A városnak fontos a Vasipari

Gazdaság

Samu Tamás Gergő (Fotó: Hegedűs Éva) Samu Tamás Gergő (Fotó: Hegedűs Éva)

Samu Tamás Gergő kormányzati beavatkozást sürget a Vasipari ügyében

Hírek

Szakszövetségi elismerés sárkányhajósainknak és Szarvasnak

Hírek

Engedély nélkül vezetett… kétszer

Hírek

Hirdetés

Advertisement

Archívum

2015. március
h k s c p s v
« feb   ápr »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Friss

Connect
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!