Connect with us

Hírek

Háromszoros olimpikon segítette a szarvasi karatésok felkészülését

A felnőtt magyar karate-válogatott tagjai Szarvason edzőtáboroztak március közepén. Ezőjük, a szarvasi Ruzsinszki György, 4. danos karatemester nem először szervezi szűkebb pátriájába a tábort, mert mint mondta, a városban ideálisak a körülmények a felkészüléshez.

Tavaly június óta egy háromszoros magyar olimpikon, Kürtösi Zsolt segíti a felnőtt válogatottat képességfejlesztési és koordinációs felkészülésében. A sportoló 1996-ban Atlantában, ill. négy évre rá Sydney-ben indult az atlétika tízpróba versenyszámában, majd egy alkalom erejéig áthallgatott a téli olimpiára is. 2006-ban négyes bobba ült a Torinóban rendezett XX. téli olimpiai játékokon.

Kürtösi Zsolt Szarvasra is elkísérte a válogatottat, este pedig gyors pillanatfelvételt készített a szarvasi karatékák a kondíciójáról.

– Reggel tartottam már a felnőtteknek egy erőfejlesztő edzést, kicsit inkább gyorsaság, dinamikus láberőfejlesztő gyakorlatokat, és most pedig Ruzsinszki Gyuri kérésére megnézem, hogy a kicsiknek mi az a csapásirány, miben lehetne még előrébb, felfelé fejleszteni a képességeiket, erőben, gyorsaságban, dinamikában, koordinációban. Most egy szintfelmérőn megnézem, hogy mik azok a paraméterek, amikben hiányosak – árulta el kérdésünkre Kürtösi Zsolt az edzés előtt.

– Az edzés anyaga, a törzs és az egész testnek az összehangolt mozgására épül, és ezt próbálja javítani különböző olyan speciális koordinációs gyakorlatokkal,pályákkal, bójákkal, amelyek ezeket a mozgásokat elősegítik – mondta Ruzsinszki György, aki amellett, hogy a felnőtt magyar karate válogatott edzője, a szarvasi versenykaratésok mestere is. – A mi sportágunkban nagyon-nagyon fontos a dinamikus indulás, az azt követő ellazulások, és az irányváltásoknál az egyensúlyi helyzeteknek a megtalálása. Erre épül a karate-válogatottnál is a munkája. Az ezeket a képességeket fejlesztő gyakorlatokból állnak össze az edzések, ill. ezen az edzésen is ebbe kóstolhatnak bele az ifjú szarvasi karatésok.

Az edzésen résztvevő fiatal sportolók roppant fegyelmezetten küvették a háromszoros olimpikon utasításait, talán abban a reményben, hogy a közös munka nem csak egy-egy alkalomra szól majd, hanem hosszú évekre.

Kürtösi Zsolt tegnap töltötte 44. születésnapját. Legalább mégy egyszer ennyit kívánunk neki!

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Ismét dobogón a felnőttek

Sport

Bronzéremmel mutatkozott be Frankó Dániel az U21-ben

Sport

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Nem jól kezdődik a tavaszi szezon női kézilabdázóinknál

Sport

Dr. Futó Zoltán dékán (SZIE ÁGK), mögötte dr. Kozma Gábor rektor (GFF) (Fotó: Zentai Péter) Dr. Futó Zoltán dékán (SZIE ÁGK), mögötte dr. Kozma Gábor rektor (GFF) (Fotó: Zentai Péter)

A Tessedik Campus is szóba került a kihelyezett megyegyűlésen

Békés megye

Hirdetés

Archívum

2015. március
h k s c p s v
« feb   ápr »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Friss

Connect