Connect with us

Hírek

Ismét a szarvasiak a legjobbak: ketten a dobogó legfelső fokán

„Amikor billentyűzetet ragadsz, megváltozik körülötted minden. Ugyanúgy izgulsz, mint az első versenyeden, és sosem tudhatod kiben találsz ellenfelet. Bármennyire is bízol magadban, tisztelned kell versenytársaidat. És amikor megnyitod az eredményjegyzéket, hihetetlen izgalom lesz úrrá rajtad, és amikor meglátod az első helyen a nevedet, akkor lehetsz biztos benne, hogy te vagy a LEGJOBB. De csak abban a pillanatban. S ez a pillanat sokszor ismétlődhet, nekem ez volt a NYOLCADIK.”

A fenti gondolatokat Csikós Edina fogalmazta meg, miután a Magyar Gyorsírók és Gépírók Országos Szövetsége által rendezett országos bajnokság eredményhirdetése lezajlott. Edina ugyanis országos bajnoki címet nyert szövegszerkesztésből, immáron nyolcadszor. Mindez a siker folyamatosan, egyetlen év kihagyása nélkül történt. 2008 óta senki nem tudja legyőzni a szarvasi versenyzőt.

Szövegszerkesztésből a dobogó minden fokán a Szarvasi Helyi Csoport tagjai álltak, hiszen Terjéki Krisztina ezüstérmet, Krasznai Eszter pedig bronzérmet nyert.

Zelenák Dóra 16 éves kora óta vesz részt országos versenyeken. Akik figyelemmel kísérik tevékenységünket, gyakran találkoztak a nevével kiemelkedő eredményei kapcsán. A mostani versenyen minden eddigi teljesítményét túlszárnyalta: ifjúsági kategóriában megnyerte az országos versenyt szövegszerkesztésből. Gyűjteményében az eddigi bronz- és ezüstérmek mellé bekerült a legfényesebb is: az arany.

Gépírásból Terjéki Krisztina a szoros mezőnyben a 4. helyen végzett, Csikós Edina és Krasznai Eszter is sikeres dolgozatot készített.

Sajnos a gyorsírásoktatás visszaszorulása miatt egyre kevesebben indulnak az országos versenyen. Csoportunkból a „B” kategóriában induló Krasznai Eszter a 6. helyen, a „C” kategóriában induló Terjéki Krisztina pedig a 3. helyen végzett.

A most lezajlott verseny az utolsó volt a Budapesten, júliusban megrendezendő világbajnokság előtt. Így főpróbának is tekinthetjük, és bízhatunk abban, hogy versenyzőink a világ legjobbjai között is kiválóan helytállnak az 50. világbajnokságon.

Tóthné Jansik Erzsébet

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Sükösd Attila, Neumann Péter és Hajduch Nándor Sükösd Attila, Neumann Péter és Hajduch Nándor

Bronz és ezüst a somogyjádi kadet válogatóról

Sport

Na melyik a legjobb suli?

Oktatás

Szegedi megmérettetésen U10-es jégkorongozóink

Sport

Harcsa Boglárka és Boronyák Gergely (Fotó: Babák Zoltán) Harcsa Boglárka és Boronyák Gergely (Fotó: Babák Zoltán)

Napfoltok – az emberi lélek rejtelmei

Cervinus Teátrum

Hirdetés

Archívum

2015. március
h k s c p s v
« feb   ápr »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Friss

Connect