Connect with us

Csabacsűd

Kerékpáros bejáráson a csabacsűdi képviselők

Biciklire pattantak a csabacsűdi képviselő-testület tagjai. A községi önkormányzat rendhagyó módon járta be a település több állomását, ahol a lakossági észrevételeket szemrevételezték, ill. megtekintették a folyamatban lévő kisebb fejlesztéseket is.

Az első megálló a vasútállomásnál volt, ahol tizenöt raklapnyi járdalap hevert. Az egyenként 10 cm-es lapokat a MÁV bocsájtotta a település rendelkezésére, amelyeket később a rámpa megemelésére szeretnék felhasználni, ezzel segítve az utasok le-és felszállását.

Egy másik utcában már kisebb fogadóbizottság várta a képviselőket. A problémát az egyik helyi lakos jelezte a testület felé, mely szerint egy terebélyes hársfa felnyomja a járdalapot, ágai pedig már a villanyvezetékeket súrolják. Ebből kifolyólag kéri a fa kivágását.

– A képviselők többségi állásfoglalása az, hogy ne kerüljön a fa kivágásra – ismertette a javaslatot Molnár József polgármester. Úgy láttuk, hogy egy komolyabb gallyazás és a járdalapok helyreigazítása mindenképp indokolt, ezzel a megoldással pedig még jó néhány évvel meghosszabbíthatjuk a fa élettartamát.

A testület ezt követően a volt sertésátadó területére tekert, ahol a jelenleg is tartó istállóépítést tekintették meg. Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, a településen Start mintaprogram keretein belül bevezetésre kerül az állattenyésztés, ami április elején harminc sertés vásárlását jelenti. Az állatokat később a helyi vágóhídon értékesítik, a tőkehúst pedig a napközi otthonos konyhán hasznosítják.

A járdáról legvégül terepre tévedt a kis csapat. A település határában a mezőgazdasági programelem jelenlegi helyzetét vették szemügyre. A nagy fóliasátorban már elkezdtek zöldellni a növények, egy kisebb felállítása pedig ezekben a hetekben kezdődött. A külső részen egyelőre csak a szépen megművelt terület érzékeltette, a veteményezés egy része már megtörtént.

– A vetésterületet jellemzően a napközi konyha igényei szerint alakítottuk ki – tájékoztat a település első embere. Így többek között hagyma, fokhagyma, bab, borsó, petrezselyem, sárgarépa, petrezselyem, uborka és paradicsom is kerül a földbe, amelyek a jövőben a közétkeztetés költségit csökkenti.

A hangulatos csapatépítő tréningnek is felfogható körtúrát követően az önkormányzat tagjai a négy fal között, testületi ülésen folytatták a megkezdett munkát.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Molnár József polgármester (Fotó: Babák Zoltán) Molnár József polgármester (Fotó: Babák Zoltán)

Folyamatban levő fejlesztésekről tájékoztatott Molnár József polgármester

Csabacsűd

Gilanné Radványi Rózsa, Czesznak János és Bracsok Szabolcs (Fotó: Babák Zoltán) Gilanné Radványi Rózsa, Czesznak János és Bracsok Szabolcs (Fotó: Babák Zoltán)

Teljes az egyetértés a csabacsűdi testületben

Csabacsűd

Dönt a csabacsűdi testület (Fotó: Babák Zoltán) Dönt a csabacsűdi testület (Fotó: Babák Zoltán)

A közösségi együttélés szabályairól rendelkezett 2020-ban elsőként a csabacsűdi testület

Csabacsűd

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

A jubileumok jegyében telik 2020 Csabacsűdön

Csabacsűd

Hirdetés

Archívum

2015. március
h k s c p s v
« feb   ápr »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Friss

Connect