Connect with us

Hírek

Az arborétum tisztaságáért szorgoskodtak

Legalább ilyenkor nem kell az iskolapadban ülni – ez volt az egyik legnyomósabb és legőszintébb érv, ami miatt minden általános iskolás lelkesen vetette bele magát a kétkezi munkálatokba. A Szarvasi Arborétum már negyedik éve hirdeti meg a szorgos hangyák napját, amelynek keretében várják az intézményeket, civileket és családokat egy alapos nagytakarításra.

– Általában a gyerekek a rőzsegyűjtésben, a gereblyézésben és a lombszedésben segítkeznek, de a munkálatokból jut mindenkinek bőven, hiszen elég nagy az arborétum területe. Olykor mulcsterítésre is lehetőség nyílik, ami nagy könnyebbséget jelent a számunkra – tájékoztat a részletekről Kissné Árvai Melinda, az intézmény munkatársa.

A legutóbbi alkalmat március 20-ra és 21-re hirdette meg az arborétum. A verőfényes tavaszi napon a legtöbben – mintegy 120 fő – a Szlovák Általános Iskolából érkezett, és fogott neki töretlen lendülettel a gereblyézésnek.

– A program nagyon izgalmas, mert végre kimozdulhatok otthonról, szabad levegőn lehetek, ráadásul valami hasznosat is csinálhatok – meséli tízórai szünetben Kelemen Zsombor, negyedikes tanuló. A többiek is nagyon élvezik, mindenki azt várja a legjobban, hogy a végén ugorhasson a levélkupac tetejére egy nagy hasast.

Az Pepi-kert másik szegletében egy újabb csoport elsős diákra bukkantunk, akik épp egy szusszanásnyi pihenőt tartottak. Arra a kérdésre, hogy ki fáradt már el nagyon, csak egyetlen kéz lendült a magasba, de később ő is erőt merített az iskolából hozott elemózsiából.

– Nagyon nagy segítség ez az arborétumnak – értékeli az esemény jelentőségét Kissné Árvai Melinda. Ezek azok a munkálatok, amelyekre a dolgozóknak már nincs szabad kapacitásuk, különösen ilyenkor tavasszal, amikor megsokszorozódnak a feladatok.

A szombati napon kb. 35 fő fogott gereblyét, a későbbiekben pedig további osztályok jelezték szándékukat. Hamarosan a Székely Mihály Szakképző Iskola tanulói is kiveszik a részüket a munkálatokból, ill. mintegy 20 osztállyal képviseltetve a Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola is jelentősen hozzájárul Szarvas egyik jelképének tisztaságához.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

A Grund Mi vagyunk…! „Gyakorló 20200220”

Oktatás

Nézzük Reálisan!

Oktatás

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Egyre többen hisznek a házasság intézményében Szarvason is

Szarvas

Szijártó Mandel jobbról Szijártó Mandel jobbról

Első junior korosztályos érem

Sport

Hirdetés

Archívum

2015. március
h k s c p s v
« feb   ápr »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Friss

Connect