Connect with us

Hírek

Bakancsos túrára várunk a májusi pusztán

Az elmúlt évben hagyományteremtő céllal megkezdett, 20 km hosszúságú, pusztai túrák tavaszi felvonására várjuk szeretettel az érdeklődőket 2015. május 9-én, 7.00 órakor a székkutasi Piroska malomhoz.

A magyar puszta első ránézésre talán nem sok látnivalót ígér a laikus szemnek, különösen nem azoknak, akik hegy- és dombvidéken szoktak túrázni, pedig az itt fellelhető kincsek igencsak bőségesek, s nemkülönben értékesek. Különösen igaz ez május elejére! Ebben az időszakban hazai pusztáink majd kicsattannak az élettől. A február elején bíbic- és seregélycsapatok által felvezetett tavaszi madárvonulás teljes pompájában csodálható meg ilyenkor. A korábban megérkező piroslábú cankók, nagy godák, gólyatöcsök már a fészekrakással, tojásköltéssel vannak elfoglalva, míg a szalakóták, kék vércsék, hamvas rétihéják éppen csak megérkeztek afrikai telelőterületeikről. A hazánktól északabbra költő madarak, mint a nagy sárszalonka, a különböző partfutók pedig pihenni állnak meg a rónán, hogy erőt gyűjtsenek további útjukra.

A virágzó zsálya és kamilla mezők közt sétálva a kikelet csodáját élhetjük itt meg, miközben túravezetőnk a Vásárhelyi-puszta történetét is megismerteti az érdeklődőkkel.

Kérjük a Kedves Túrázókat, hogy a túrán való részvételi szándékukat mindenképpen jelezzék Kotymán László természetvédelmi tájegységvezetőnek (Tel.:+36-30-475-1770) legkésőbb május 8-án 12.00 óráig.

Találkozás: 2015. május 9-én, 7.00 órakor Székkutason a Piroska malomnál (a 47 sz.-ú országút mellett, a település Orosháza felőli végén)

GPS: É 46º 30’ 29,16” K 20º 33’ 01,53”

A túra várható hossza 20 km (kb. 6 óra)

Domokos Andrea / ökoturisztikai-marketing ügyintéző
Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság

Kiemelt

Horváthné dr. Kepenyes Edit és dr. Melis János (Fotó: Hegedűs Éva) Horváthné dr. Kepenyes Edit és dr. Melis János (Fotó: Hegedűs Éva)

Választási kifogás miatt egyelőre nem alakulhat meg az önkormányzat Szarvason

Szarvas

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Nem termett babér a korábbi NB I-es Vásárhellyel szemben

Sport

Fotó: Valló Zoltán Fotó: Valló Zoltán

Egy nő, három férfi

Cervinus Teátrum

Farkas János gólja (Fotó: Babák Zoltán) Farkas János gólja (Fotó: Babák Zoltán)

Gyenge játékkal is hoztuk a kötelezőt

Sport

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect