Connect with us

Hírek

Egyre népszerűbb a sárkányhajózás Szarvason

A sárkányhajó sportág szépségét csak akkor lehet igazán megérteni, aki már valaki maga is evezőt ragadott. A víz, a természet, a csapat és mozgás ereje együttesen hat a sportolóra, és észrevétlenül rabul ejti. A szarvasi szakosztály, a Körös Dragon Sportegyesület alig fél éve, 2014 decemberében alakult, és ma már közel 40 tagot számlál. A csapat szerda és vasárnap kivételével minden nap találkozik a szabad strand mellett elhelyezkedő telephelyen, és erejüket nem kímélve átlagosan 6-8 km-t eveznek.

– A több hónapos, kemény munka hétvégén meghozta a gyümölcsét – világosít fel a legutóbbi sikerről Nyerges Miklós csapatkapitány. Az elmúlt hétvégén Baján vettünk részt egy országos bajnokságon. Úgy gondolom, nincs miért szégyenkeznünk, mert a szabadidős hajónkkal 2000 m-en 4. helyen értünk célba, a premier kategóriában pedig 8000 m-en 2. lett a hajóegységünk.

A sportág helyi gyökerei 2007 augusztusára vezethetők vissza, amikor egy rendezvény erejéig verbuválódott össze a kis csapat. A következő nagy lendületet a Lágymányosi-öbölben rendezett Klub Legénység Európa-bajnokság adta, ahol a szarvasiak a bajai sporttársakkal kiegészülve senior kategóriában neveztek. Igaz, az Eb-n nem tudták learatni a komolyabb babérokat, a lelkesedés továbbra is megmaradt. Sárkányhajó hiányában így egy ideig indián kenuban gyakoroltak, a Szarvasi Kajak-Kenu Vízisport és Szabadidős Club égisze alatt.

A nagy mérföldkövet a tavalyi év jelentette, amikor a lelkes közösségnek sikerült egy sárkányhajót is megvásárolnia, egy másikat pedig a Magyar Sárkányhajó Szövetség bocsátott – bizonyos feltételek betartása mellett – a rendelkezésükre. Jelenleg a szervezet a csapat megerősítésén és a sportág népszerűsítésén munkálkodik, állításuk szerint ugyanis a sport több területen fejti ki hatását.

– Korábban kajakoztam és röplabdáztam, így a rendszeres sportolás nem áll messze tőlem – újságolja Szító Szabolcs, a csapat egyik állandó tagja. Nagyon élvezem a mozgást, a vízen tartózkodást, az evezést és a társaság is egy nagyon fontos összetartó erő, hiszen időközben barátokká váltunk.

A férfiak mögött azonban a hölgyek sem maradnak el. Skorka Andrea például alig néhány hete lapátol, és ma már egyáltalán nem bánja, hogy engedett Nyerges Miklós invitálásának.

– Nagyon fájdalmas volt az első edzés, annak ellenére is, hogy korábban rendszeresen futottam – idézi vissza a kezdeti nehézségeket. Ez a sportág viszont egészen más izmokat mozgat meg. De maradok, mert szeretem a kihívásokat, és megtetszett mindaz, amit itt láttam.

A sárkányhajó evezés a tervek szerint a közeljövőben szabadidős irányvonallal bővül. Május 23-án, 16 órától egy izgalmas vízi kalandra várnak minden érdeklődőt a szarvasi telephelyükön. Aki pedig ezt követően sem tudja letenni az evezőt, heti kétszer lapátolhat szabadidős edzések formájában, egy későbbiekben egyeztetett időpontban.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Fényszarvas

Szarvas

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Roma családi nap: Apró lépésekkel a szemléletváltás felé

Szarvas

Zima Dániel, háttérben Furár Róbert, valamint Böde Krisztián (zöldben) (Fotó: Babák Zoltán) Zima Dániel, háttérben Furár Róbert, valamint Böde Krisztián (zöldben) (Fotó: Babák Zoltán)

Megerősített gárdával léptek pályára futsalosaink

Sport

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Éppen megúsztuk klímalázadás nélkül a Mikulás látogatását

Szarvas

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect