Connect with us

Hírek

Kifestőt kaptak a szarvasi gyerekek gyermeknapra

Rómer Ilona

A szervezők a bevált recepthez nyúltak, mikor a gólyalábas garbonciásokkal melegíttették be a hangulatot a Cervinus Teátrum mögötti grundon rendezett gyermeknapon. Miután meglóbálták az önkéntes gyerekeket, ill. a nem annyira önkéntes, és nem annyira gyerek Babák Mihály polgármestert, a képviselő-testület jelenlévő tagjai és a szerkesztők bemutatták a kifestőket.

Bukovinszky Bélától származik az ötlet, hogy jó lenne Szarvas szépségeit kifestő formájában is megjelentetni, mondta Tóth Zoltán, aki a szervezési munkálatokban vállalt oroszlánrészt. Az ötletet tett követte. Mellé állt a képviselő-testület, ill. Rómer Ilona festőművész is, így a gyermeknap alkalmából szarvasi fiatalok és kevésbé fiatalok kezébe adhatták az összeállítást az alkotók.

– Fogadjátok szeretettel tőlünk ezt a kifestőkönyvet – mondta Rómer Ilona, aki szarvasi fotókról készített színezhető rajzokat. – Szarvas város nevezetességeit találjátok meg benne. Vannak benne gyermekfestmények, amelyek segítenek benneteket abban, hogy egy-egy rajzot hogyan lehet kiszínezni, illetve vannak olyan rajzok, amikhez nem kaptok segítséget, hogy ki tudjátok élni a kreativitásotokat, hogy önállóan is tudjatok ebben a színezőben gondolkodni. Nagyon szeretném, hogyha ezt a szép kifestőkönyveket kiszínezitek, meg is mutatjátok nekem majd a végén – kérte a gyerekeket Rómer Ilona.

Bukovinszky Béla ötletére Bány Barna Balázs, Sarfenstein Ditta, Kiszely Natália, Kovács Eszter, Laczó Petra Anna, Gelencsér Bíborka, Stéber Mihály, Stéber Anna, Dooley Kepenyes Anna, Miseta Dóra Alexandra, Biczó Lili, Kovács Emese, Stéber Anna, Vozár Kornélia, Kovács Emese és Kovács Eszter készített a városról rajzokat. Szarvasi költők, Réka Várnai, Hartay Csaba és Vas Máté fűzött hozzájuk verses gondolatokat. A végereményt Sovány Ákos öntötte formába.

Az átadó után megkezdődött a programok sora, amit Cserpes Laura zárt.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Fényszarvas

Szarvas

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Roma családi nap: Apró lépésekkel a szemléletváltás felé

Szarvas

Zima Dániel, háttérben Furár Róbert, valamint Böde Krisztián (zöldben) (Fotó: Babák Zoltán) Zima Dániel, háttérben Furár Róbert, valamint Böde Krisztián (zöldben) (Fotó: Babák Zoltán)

Megerősített gárdával léptek pályára futsalosaink

Sport

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Éppen megúsztuk klímalázadás nélkül a Mikulás látogatását

Szarvas

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect