Connect with us

Hírek

Élménytáborban a gyakorlósok…

A Gál Ferenc Főiskola Gyakorló Általános Iskolájának igazgatója június 15-én ünnepélyesen bezárta a tanévet -☺- és egyben kitárta a pedagógusok és a gyermekek előtt az ismeretszerzés kapuját egy kötetlenebb, kalandokkal teli világ felé.

Június 22-én nyolc tanító néni és hetven tanuló indult útnak a Bükk hegység északi lábánál, a Bükki Nemzeti Park területén vadregényes környezetben található Élménytáborba, Dédestapolcsányba.

Az odafele úton betértek a Jászberényi Állatkertbe, ahol számos olyan élőlénnyel ismerkedtek meg, mellyel korábban még nem találkoztak, valamint végig követték a barna medvék látvány etetését.

Kedden a Mátra Múzeumban feltárult előttük az Északi középhegység csodálatos növény- és állatvilága.

A szerdai nap számos izgalmat tartogatott a gyerekek számára. Kisvasutazás Szilvásváradon, hegymászás az ősember barlangjához. majd a lefelé tartó gyalogtúra során csordogáló kis patak vezetésével a Fátyol- vízesés, szabadtéri vadaspark tárult eléjük.

Délután az Aggteleki – cseppkőbarlang Vöröstói középtúráján vettek részt. Megtudták hogyan keletkeznek, hogyan építkeznek a különlegesebbnél különlegesebb formájú és színű természeti képződmények. A barlang nagy termében hang-és fényjáték kápráztatta el őket.

Csütörtökön Bélapátfalván az Apátságban tettek látogatást, ahol egy véletlen folytán éppen az Egri főegyházmegye papi találkozója volt készülőben. Benépesült a templom, nem csupán látványban, lélekben is gazdagodtak. Délután a számháború modern változatát –lézerharcot-játszottak a gyerekek csapatokban a hegyoldalban lévő faházak és fák között rejtőzködve. A győztes csapat kihívói tanítóik voltak, akik a felnőtteket meghazudtoló módon, gyermeki lelkesedéssel vettek részt a játékban.

Pénteken elérkezett a táborzárás ideje. A hosszú, kalandokkal teli hét után a gyerekek már nagyon várták a haza utat annál is inkább, mert hátra volt még az a program, amit mindannyian nagyon vártak, a Mátrafüred- Sástón lévő Oxygen Adrenalin Park. Lengőhíd, óriás csúszda, gyermek kalandpark és eurobungy tette próbára bátorságukat.

A hazaérkezés megható és örömteli volt. Könnyes szemek, szorító ölelések az öt napos távollét után.
Remélem jövőre is lesz lehetőségük hasonló élményekkel gazdagodni! Mert…„Gyakorló, ahol jó gyereknek lenni!”

Gyakorlósnak bárhol jó lenni!

Koppányiné Langó Zsuzsanna, tábor szervező, szakvezető tanító

Kiemelt

Jónás Gabriella (Fotó: Valló Zoltán) Jónás Gabriella (Fotó: Valló Zoltán)

Tartuffe híve Pernelle-né, aki egy erőszakos, fecsegő öregasszony – Jónás Gabriella

Szarvas

Pálinkás Tamás és Gajdos Attila (Fotó: Hegedűs Éva) Pálinkás Tamás és Gajdos Attila (Fotó: Hegedűs Éva)

Gajdos Attila vitára hívta a polgármesterjelölteket

Politika

Varga Viktor Varga Viktor

Új bemutatóra készül Varga Viktor főrendező, avagy Tartuffe a rendező szemével

Szarvas

Králikné Molnár Anna, Kovács Mátyás, Csanádi László és Gombár Györgyné (Fotó: Tatai László) Králikné Molnár Anna, Kovács Mátyás, Csanádi László és Gombár Györgyné (Fotó: Tatai László)

Csanádi László: Mi nem csak a problémát látjuk, hanem a megoldást is

Politika

Hirdetés

Archívum

2015. július
h k s c p s v
« jún   aug »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Friss

Connect