Connect with us

Hírek

Egy befutott, egy újonc a Szeparéban

Korbely István, Molnár Andrea és Babák Mihály

Két éve volt utoljára kiállítás a Szeparéban. Az idén Rózsavölgyiné Ani szervezésében igyekeznek feleleveníteni az emléket, ami a Vízi Színház kora miatt hagyománynak azért még nem nevezhető. Ennek első állomásaként Korbely István festőművész és Molnár Andrea leendő festőművész képeiből nyílt kiállítás a Vízi Színház bástyájában kialakított vendéglátóhelyen.

– Korbely Pistiről túl sokat nem kell beszélni, mert ő a miénk – kezdte köszöntőjét Babák Mihály polgármester a péntek délutáni megnyitón. – Hosszú évek óta igyekszik a lelkünket felvidítani a képeivel. Nagyon sok új és új felfogású képe van, ami nekem a szívem csücske. Más, mint amit régen festett. Először kezdte a helyi tájképekkel, ami szintén nagyon szép volt, de most más. Sok dologban látom a fejlődését, az ízlésvilágának a változását, és ez nagyon jó dolog, mert az ember sose fejezheti be és mindig meg kell újulnia. Mg kell ragadnia a hétköznapokat, és meg kell ragadni azt a témát, amivel minket meg akar lepni. A festőművész érdekes, mert a lelkében van valami, lát a szemével és ezt meg akarja osztani velünk úgy, hogy rögzíti a vásznon.

Korbely István-ról tényleg nem kell sokat mondani a szarvasiaknak. Számtalan kiállítás, művészeti táborok mentora vagy hallgatójaként rendszeresen hallunk róla. Molnár Andreáról, aki jelenleg a békéscsabai művészeti középiskola növendéke, pedig most kezdenek gyűlni az információk. Andrea teljesen kezdő, most kezdte alkotói pályáját. Első kiállításán négy, modern felfogásban készült képe került fel a falakra. Reméljük, hogy nemsokára róla is úgy kezdhetjük a cikkünket, ahogy polgármesterünk tette azt a megnyitójában Korbely Istvánról!

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Horgolásban mindig lehet valami újat tanulni

Szarvas

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Szarvasi sportolót támogatnak a Négy évszak futóverseny bevételéből

Sport

Samut Tamás Gergő és Pálinkás Tamás (Fotó: Hegedűs Éva) Samut Tamás Gergő és Pálinkás Tamás (Fotó: Hegedűs Éva)

Jobbik: A szarvasiak választ várnak a luxusautó-vásárlás ügyében

Politika

A “Szarvasért” Alapítvány felhívása rajzversenyre

Szarvas

Hirdetés

Archívum

2015. július
h k s c p s v
« jún   aug »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Friss

Connect