Connect with us

Subscribe

Hírek

Korszerűsítik a Szarvasi Idősek Átmeneti Otthonát

Kőműves munkától volt hangos a Bethlen Gábor utcai átmeneti otthon. A terület átadása egy hónappal ezelőtt történt meg a kivitelező INTEGRÁL Építő Zrt. részére, aki az épület teljes korszerűsítésére pályázott sikerrel.

– Az épület nagyon lelakott volt, komolyabb felújítás már hosszú ideje nem történt – vázolja a korábbi állapotokat Bohus-Krajó Tünde, az otthon vezetője. Szűkösek voltak a helyiségek, leginkább pedig a fényt hiányoltunk az épületből. Szűk, sötét folyosókon közlekedtünk, és egyetlen fürdőszobán osztozott a 24 ellátottunk, ami komoly szervezési feladatot igényelt az dolgozók részéről.

A szociális intézmény, a helyi önkormányzat és a kivitelező képviselői július 29-én helyszíni bejárással egybekötött sajtótájékoztatót tartott a beruházással kapcsolatosan. Bődi János, az INTEGRÁL Zrt. elnök-vezérigazgatója kiemelte, a körzet korábbi képviselőjeként különösen szívügyének érzi a fejlesztést, ami meglepetésként végül tartaléklistáról a nyertes besorolásba került.

Elmondta, a 400 nm-es építményt három oldalról bővítik. Az északi és a keleti oldalon két-két szobát alakítanak ki, ill. az épületet egy foglalkoztatóval kötik össze a szomszédos, nappali ellátást biztosító intézménnyel. Az otthonban orvosi szoba és mosó helyiség kerül kiépítésre, a szobákhoz akadálymentes WC kapcsolódik, a főbejárat közelében pedig személyzeti öltöző és nővérpult kap helyet. Az épület előtt akadálymentes parkoló épül, valamint kerékpártárolók elégíti ki az igényeket.

– Az otthon férőhelyeinek száma 24 főről 30-ra emelkedik – ismerteti a legfőbb változásokat a kivitelező. Egy lényegesen komfortosabb, korszerű, infrastruktúrájában modern gépészettel, villamos felszereléssel, zárt égésterű kazánnal és minőségi anyagokkal felszerelt épület készül el, ami magas szinten elégíti ki az idősek igényeit.

Érdekességként említette, hogy az otthon épületgépészeti szempontból is sok kihívást tartogat számukra. A bontási munkálatokkor ugyanis a különféle szélességű födémpaneltől kezdve a gerendáig és monolit mezőig rendkívül heterogén szerkezetű létesítménnyel szembesültek, ezért még a teljes bontás gondolata is felmerült. Ezt azonban költéshatékonyság és a pályázati kiírás miatt elvetették.

– Erejéhez mérten a város eddig is mindent megtett az idősekről való gondoskodásban –mondta Babák Mihály polgármester. Jelentős intézményhálózatunk van, kiváló szakemberek, a hatékonyság érdekében pedig társultunk a kistérséggel. Az időseket becsülnünk, szeretnünk kell, és meg kell nekik mindent adni, mert megérdemlik.

A beruházás mintegy 113 millió Ft, teljes mértékben EU-s forrásból valósul meg. A befejezés várható dátuma október 31-e, így remélhetőleg az otthon lakóinak idei idősek napi ajándéka már a megszépült lakóhely lesz.

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Dr. Melis János és Hodálik Pál (Fotó: Hegedűs Éva) Dr. Melis János és Hodálik Pál (Fotó: Hegedűs Éva)

Hodálik: A városnak fontos a Vasipari

Gazdaság

Samu Tamás Gergő (Fotó: Hegedűs Éva) Samu Tamás Gergő (Fotó: Hegedűs Éva)

Samu Tamás Gergő kormányzati beavatkozást sürget a Vasipari ügyében

Hírek

Szakszövetségi elismerés sárkányhajósainknak és Szarvasnak

Hírek

Engedély nélkül vezetett… kétszer

Hírek

Hirdetés

Advertisement

Archívum

2015. július
h k s c p s v
« jún   aug »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Friss

Connect
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!