Connect with us

Hírek

Nagy Sportágválasztó kicsiben, avagy az egészséges gyermekekért

Ritkán adatik meg, hogy a nyílt utcán lehet táncolni, birkózni, teniszezni vagy akár karatézni. Augusztus elsején ennek semmi akadálya nem volt, sőt, kifejezetten mozgásra buzdították a Templom térre igyekvőket. Szarvas Város Barátinak Köre vitte a vállán a IV. Egészségnapot, amelyhez idén A KlubNetCet Egyesület és Galát Krisztián mesterszakács csatlakozott.

– Az egyesület korábban a kultúrát és hagyományőrzést helyezte előtérbe, amit négy évvel ezelőtt kiegészítettünk az egészségvédelem témakörével – emlékszik vissza a kezdetekre az össznépi kavalkád közepén ücsörögve Zsapkáné Csasztvan Zsuzsanna. Az a legfőbb célunk, hogy mindenkinek felhívjuk a figyelmét, hogy az egészségért tennie kell, és megmutassuk az ehhez vezető eszközöket is.

A rendezvény középpontjában a tavalyi évhez hasonlóan a mozgás állt. Akkor a fogyatékkal élőkre és a mozgáskorlátozottakra fókuszáltak, idén ellenben a gyerekek kerültek előtérbe. A Nagy Sportágválasztóhoz hasonlóan a fiatalok több sportágba kóstolhattak bele, a legtöbbeket pedig még a tűző nap sem riasztott vissza.

– A kisfiamat alig tudtam elrángatni a tenisztől. Most először próbálta ki, annyira tetszett neki, hogy fontolgatjuk, hogy rendszeresen is elkezdjen járni – mondta az egyik édesanya.

A gyakorlatot előadások egészítették ki. Dr. Deák Sándor az elhízás veszélyeibe, Pljesovszki Roland BSI futónagykövet a futás jelentőségébe, míg Szirony Pál a népszerű mozgásforma, a Nordic Walking rejtelmeibe avatta be a hallgatóságot.

A délutánt szórakoztató programokkal színesítették. A régi idők nagy kedvence, Vitéz László is helyet kapott a színpadon, aki később a helyi mesemondó, Harencsár László követett. A nap a Kondor Akciócsoport bemutatójával zárult, amit figyelő tekintetek öveztek.

A Halas napok nem szűnt meg, csak átalakult – gondolhatták többen, a kínálatot lapozgatva. Galát Krisztián ugyanis kifejezetten halas ételekkel készült a rendezvényre, amelyek között a favorit a Nemzeti Kulturális Alap pályázatán legjobb tizenkettőbe került halburger.

– A halas ételek mellett főztünk tökös lecsót, amit mindenkinek ingyen kínáltunk – újságolta a kiüresedő bogrács felé hajolva. A megszokott hozzávalókat cukkínivel egészítettük ki, és a végén kölessel sűrítettük. Többen visszajöttek, kértek repetát, ami számomra nagy öröm volt.

A hal azonban kétség kívül nem sütve aratta a legnagyobb sikert a gyerekek körében. A tér kellős közepén ugyanis egy élővizes bemutatót állítottak fel, ahol nem érvényesült a mindent a szemnek elve. A lurkók izgatottan kergették a halakat a tenyerükkel, és egy-egy jól irányzott kapás után büszkén emelték a magasba zsákmányukat.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Új szabadulószobával indítja a szezont a Pepi-kert

Szarvas

Paulik Ádám varázslóbemutatót tart, majd a háta mögé, középre emel (Fotó: Babák Zoltán) Paulik Ádám varázslóbemutatót tart, majd a háta mögé, középre emel (Fotó: Babák Zoltán)

Az első szezon végére összeállt a futsalcsapat

Sport

Babák Mihály polgármester (Fotó: Szarvasi Kábeltelevízió) Babák Mihály polgármester (Fotó: Szarvasi Kábeltelevízió)

Polgármesteri tájékoztató a koronavírussal kapcsolatos pánikhangulat megelőzéséről

Szarvas

Fotó: Molnár Ábel Fotó: Molnár Ábel

Két mexikói vulkán tetején lobogott a szarvasi zászló

Szarvas

Hirdetés

Archívum

2015. augusztus
h k s c p s v
« Júl   Sze »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kategóriák

Friss

Connect