Connect with us

Hírek

Az ország legnagyobb szent koronáját avatták fel a szarvasi Mini Magyarországban

Az államalapítás ünnepén, augusztus 20-án hazánk egyik legfontosabb jelképének installációjával bővül a szarvasi Mini Magyarország makettpark. A mintegy 3,5 méter átmérőjű szimbólum a történelmi Magyarország közepét jelképező dombon áll majd a makettparkban.

Ezúttal nem egy újabb történelmi épület makettjével, hanem az államiság egyik legfontosabb jelképével gazdagodik a szarvasi Mini Magyarország. Augusztus 20-án a Szent Korona eddigi legnagyobb másolatát avatták fel a makettparkban.

A mintegy 3,5 méter átmérőjű korona-installáció a történelmi Magyarország közepét jelképező dombon áll, a látogatók a korona alá lépve beláthatják a történelmi Magyarország egészét. A dombbal együtt az installáció mintegy hét méter magas, a koronán található kereszt közel egy méteres.

A fából és kovácsoltvasból készült Szent Korona installáció egy helybéli testvérpár Kovács Roland (ács, asztalos) és Kovács Gergely (kovács, lakatos) alkotása.

„Augusztus 20-a alkalmából rendhagyó módon nem egy makettet készítettünk, hanem egy szimbólumot: az ország legnagyobb szabadtéri Szent Korona installációját a hazánk történelmét, épített örökségét bemutató Szarvasi Mini Magyarország makettparkban adtuk át” – Bukovinszky Béla, a Szarvasi Mini Magyarország makettpark vezetője.

A Szent Korona installáció felavatásával a Szarvasi Mini Magyarország makettpark idén először hivatalosan is csatlakozott az országos augusztus 20-i programsorozathoz, és ezzel megnyitotta a városi ünnepi programok sorát is.

A hosszú hétvégén Szarvasra látogató közönség az ország legnagyobb szent koronája mellett megtekintheti a Mini Magyarország legújabb makettjeként felavatott Déva várát is, amelyet augusztus 8-án adtak át a Szarvasi Mini Magyarország makettparkban.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

A Grund Mi vagyunk…! „Gyakorló 20200220”

Oktatás

Nézzük Reálisan!

Oktatás

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Egyre többen hisznek a házasság intézményében Szarvason is

Szarvas

Szijártó Mandel jobbról Szijártó Mandel jobbról

Első junior korosztályos érem

Sport

Hirdetés

Archívum

2015. augusztus
h k s c p s v
« Júl   Sze »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kategóriák

Friss

Connect