Connect with us

Hírek

A gyöngyfűzés volt a téma az idei kézimunka-szakkörön

42 szorgos női kézpár forgatta a tűt azon az augusztus végi szombaton, amikor a szarvasi Gobelin Hímző és Kézimunkaszakkör rendezte idei táborát egy augusztus végi hétvégén.
Az idén már negyedik alkalommal került sor a “A tű fokán is túl…” szlogenű kézimunka-találkozóra. A helyszín ezúttal is az egykori KISZ-üdülő volt, ahol kedvenc szabadidős elfoglaltságukat csodálatos természeti környezetben végezhették a hölgyek.

A korábbi tematikus táborokban megismert szalaghímzés, gyöngyhorgolás és csipkeverés, majd a sujtásékszerek után az idén a gyöngyfűzés titkaival ismerkedhettek meg a tábor résztvevői, akik a helyi egyesület tagjain kívül Újkígyósról Paksról, Tázlárról, Tiszaföldvárról és Szeghalomról érkeztek.

– Az idén a gyöngyfűzés a téma – árulta el Kuruczné Terike, a szarvasi Gobelin Hímző és Kézimunkaszakkör vezetője. – Egy karkötőt, egy nyakláncot, fülbevalót és gyűrűt készítünk. Kezdő és haladószintű feladatok vannak, így ki-ki képességei szerint végezheti a gyakorlatokat. A technika iránt érdeklődők teljesen nulláról is indulhatnak, tehát semmiféle alapképzettség nem szükséges. Ha nem is csinált eddig semmilyen komolyabb dolgot, akkor is minden további nélkül meg tudja csinálni. Most ott tartunk, hogy a medál már készen van. Ez az alapszint. A kezdő és a haladó szint inkább technikában különbözik. A kezdőknek egyszerűbb, a haladóknak bonyolultabb fűzési technikát adott gyakorlat vezetője.

Haladó szinten apróbb gyöngyök, bonyolultabb, finomabban kirajzolt motívumok szerepeltek a feladatok között. Másképp kell hurkolni, mások a gyöngyök egymáshoz történő kapcsolásának technikája.
Igaz, az idén a gyöngyfűzés volt a téma, de akiket ez a technika nem hatott meg, azokat is szeretettel várták a táborba, a lényeg az összetartozás érzésének ápolása volt.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Czesznak János és dr. Ujhelyi István (Fotó: Hegedűs Éva) Czesznak János és dr. Ujhelyi István (Fotó: Hegedűs Éva)

Ujhelyi szerint hazugság, hogy kevesebb pénzt kap az agrárium a jövőben

Hírek

Valastyán Balázs (Fotó: Hegedűs Éva) Valastyán Balázs (Fotó: Hegedűs Éva)

Elmentek a tatárok, és bejöttek a barbárok

Hírek

Hét szarvasi lány még soha nem indult egyszerre az országos döntőn

Hírek

Dr. Lipcsei Imre Dr. Lipcsei Imre

Húsvét üzenete: A legmélyebbről is fel lehet emelkedni

Hírek

Hirdetés

Archívum

2015. szeptember
h k s c p s v
« aug   okt »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Kategóriák

Friss

Connect