in , ,

Strandolás szeptemberben: Fonyódligeten táboroztak a gyakorlósok

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Kevés dolog szerez a diákok számára nagyobb örömet, mint ha iskolaidőben mehetnek több napos kirándulásra. Ez az öröm érte most a Gyakorló iskola 4. osztályos tanulóit.

Hónapok óta tudtuk, hogy az Erzsébet program keretében háromnapos kirándulást nyertünk Fonyódligetre, de az izgalom igazán csak akkor hágott tetőfokára, amikor szeptember elsejétől kezdtük visszaszámlálni a napokat: már csak öt nap iskola, már csak három, már csak egyet kell aludni és végre elérkezett az indulás napja.

Különösen kegyes volt hozzánk az időjárás, hiszen őszi kánikulában tölthettük el a Balaton partján ezt a röpke három napot. Előzőleg csak titkos álmainkban szerepelt, hogy akár strandolhatunk is a Balatonban szeptember közepén, de az álmoknál sokkal jobb volt a valóság. A fürdés, napozás mellett néhány igen szórakoztató programon is részt vehettünk. A boglári kalandparkban a srácok kipróbálhatták a kötélpálya és a bob használatát, Balatonlellén pedig megtapasztalhattuk a 9D mozi nyújtotta izgalmakat. Jó pedagógusokhoz híven a kultúrprogramot sem hagyhattuk ki. Szántódpusztán a skanzenben megismerkedhettünk a helyi építészeti hagyományokkal és a Balaton élővilágával.  Utolsó programként, hogy maradéktalanul elkölthessék a gyerekek zsebpénzüket, ellátogattunk Magyarország talán egyik legjobb cukrászdájába Soltvadkerten.

A pályázat segítségével és a szülők együttműködése révén rendkívül tartalmas napokat tölthettünk együtt diákjainkkal. A közös élményekből táplálkozva talán a tanulás és a tanítás is könnyebben fog menni az őszi szünetig hátralevő néhány hétben.

Roszik Melinda tanító

Jelentkezz a Légy jó mindhalálig csapatába!

Közös nevezőre került a közbiztonság