Connect with us

Hírek

Maroknyi székelyes a Kutatók éjszakáján

10 éve, hogy szeptember utolsó péntekén megrendezik a Kutatók éjszakáját, az ország legnagyobb tudományos rendezvényét. Ezen az éjszakán a felsőoktatási intézmények és kutatóintézetek kinyitják kapuikat, hogy közelebb hozzák az érdeklődőkhöz az egyes tudományterületek érdekességeit, aktualitásait, kielégítsék a tudásra éhes látogatók kíváncsiságát köztük a miénket is, a Gyulai SzC Székely Mihály Szakképző Iskolája és Kollégiuma diákjaiét is.

A Szent István Egyetem Gazdasági, Agrár- és Egészségtudományi Kar az idén is csatlakozott a programhoz. Dr. Bíró Zoltán köszöntője és előadása után Dr. Futó Zoltán, Dr. Jakab Gusztáv és még sokan mások tartottak rendkívül érdekes és hasznos előadásokat. Hallhattunk a távérzékelésről, arról, hogyan és miként térképezik föl az olajszennyezéseket a tengereken madártávlatból. Megtudhattuk, hogy milyen veszélyek leselkednek ránk túrázás közben, illetve, hogy milyen volt az élet a bronzkorban Szarvason.

Az előadások mellett sok érdekes kísérőprogram is várta az érdeklődőket. Ezek között szerepeltek különböző kémiai kísérletek a fekete kígyótól a kémikus virágos kertjéig, a vízzel történő tűzcsináláson keresztül sok érdekes és látványos elemeket láthattunk, tapasztalhattunk. Természetesen a szervezők a kicsikről sem feledkeztek meg: őket arcfestés és ugrálóvár várta.

Nagyon hasznos volt a rendezvény diákjaink számára, hiszen bepillantást nyerhettek a „tudomány mindennapjaiba”, olyan dolgoknak lehettek a részei, ami a hétköznapokon nem adatik meg nekik. Bízunk benne, hogy a látogatás után néhány diákunk kedvet kap ahhoz, hogy tudományos életpályát válasszon magának.

Csizmarik-Boros Erika szaktanár

Kiemelt

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Mindenkit egy cél hozott össze, a segítségnyújtás

Szarvas

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Megtelt a gyógyfürdő sárkányokkal

Sport

Gyakorlósok a Bihari-havasokban

Oktatás

Enabulele Stanley Esemuede és Varga Viktor (Fotó: Babák Zoltán) Enabulele Stanley Esemuede és Varga Viktor (Fotó: Babák Zoltán)

Szoros mérkőzés a favorit ellen

Sport

Hirdetés

Archívum

2015. szeptember
h k s c p s v
« aug   okt »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Kategóriák

Friss

Connect