Connect with us

Hírek

Ingyen árulta a boldogságot a Szarvasi Városi Könyvtár

Egy kisebb könyvszekrény, könyvjelzők, játékok és egy nagybetűs felirat jelezte, érdemes egy rövid időre megszakítani sietős utunkat. Két napon keresztül ugyanis ismét boldogságvásárra várta a járókelőket a könyvtár. Az örömforrást azok a könyvek jelentették, amiket fellapozva elfeledkezhetünk a hétköznapok nehézségeiről, erőt, jókedvet és olykor vigaszt meríthetünk a történetekből.

– Régi vágyunk volt, hogy mi is felkeressük az olvasót. Ne csak várjuk őket tétlenül, hanem tegyünk azért, hogy gyakoribbak legyenek ezek a találkozások. Úgy gondoljuk, ha közelebb jövünk a közönséghez, akkor jobban fel tudjuk hívni a figyelmet az olvasásra, a beiratkozásra, és egy-egy jó könyvre – világított rá a mögöttes szándékra Harencsár Lászlóné könyvtáros.

Az őszi napsütésben napilapok és aktuális újságok lepték el asztalt. De ezeken a napokon nem kellett a könyvtárig sétálni a beiratkozásért és a kölcsönzésért sem, ill. a későn visszahozott könyvekért sem számítottak fel késedelmi díjat. A kedvezmény igaz volt az új beiratkozókra is, akik szeptember 28-a és október 10-e között ingyenesen válthatják ki könyvtári tagságukat.

– Van, aki kínosan ügyel arra, hogy ne csússzon ki a határidőből. De is igaz, hogy mindenféle embertípus megfordult már nálunk. Mégis azt hiszem, hogy a könyvtár nem arról híres, hogy nagyon szigorúan bünteti ezeket az olvasókat – avat be az olvasói szokásokba a könyvtáros.

Az intézmény munkatársai többször a kezdeményezést is magukhoz ragadták, és az asztalhoz csábították a járókelőket. A három éves Dorka is megpihent egy kicsit a pultnál anyukájával, és szinte azonnal előkerült az egyik kedvenc könyve is.

– Mi rendszeresen megfordulunk a békésszentandrási könyvtárban. Dorka már nagyon önálló, egyedül választja ki a könyvet, amit ki szeretne kölcsönözni. Nem is értem, sokan miért nem használják ki a könyvtár előnyeit, hiszen egy vékonyka gyerekkönyv is több ezer Ft-ba kerül, a könyvtárban pedig kedvünkre válogathatunk a kiadványokból – mondja a kislány anyukája, miközben az ajándékba kapott könyvjelző használatát magyarázza lelkes hallgatóságának.

A felnőttek egy meglepetés-idézetet is húzhattak, amelyek némelyikén bónuszként egy-egy ajándék kávé vagy tea is fel volt tüntetve.

„Azt hiszem, mindnyájunk élete jobb lenne, ha mindig ott lenne egy könyv mindegyikünk hátizsákjában” – mindössze ennyi állt az általam választott cédulán. Így bár a kávémat otthon ittam meg, a jó tanácsot mélyen elraktároztam magamban.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Fotó: Babák Bence Fotó: Babák Bence

A Nagyrét Farm félgőzzel gázolt át a „Huligánokon”

Hírek

A fiatalok közötti szolgálat erősítéséért báloztak az evangélikusok

Hírek

Bíró Gyula Bíró Gyula

Országos szakmai tanácsadó testület tagjává választották Bíró Gyulát

Hírek

Izgalmas végjátékra van kilátás

Hírek

Hirdetés

Advertisement

Archívum

2015. október
h k s c p s v
« Sze   nov »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategóriák

Friss

Connect