Connect with us

Cervinus Teátrum

Kanadában vendégszerepel a Szerelmem, Sárdy

Derzsi György
Derzsi György

Csak néhány napi gondolkodási időt kapott Derzsi György a kanadai felkérést követően. Egy sajnálatos adminisztratív hibának köszönhető ugyanis, hogy megnyílt a lehetőség a kiutazásra, a kérdésben pedig gyorsan kellett dönteni. A nagysikerű zenés naplót végül négy helyszínre, Torontóba, Calgaryba, Montrealba és Lethbridge-be sikerült lekötni, de több egyeztetés még folyamatban van.

– Nagyon jó az együttműködés kollégám, Derzsi György és a színház között. A színház adta meg annak idején a lehetőséget arra, hogy új műfaj teremtődjön. Talán leginkább az operett és a dráma közé sorolható ez az egyszemélyes műfaj, ahol kihasználjuk Gyuri kivételes énekesei és színészi képességeit. Az előadást nagy sikerrel játszották Magyarországon, és eljutott a híre Belgiumig és Svédországig is, a könnyű utaztathatóság miatt pedig benne volt az esély, hogy a tengerentúl is bemutassák.

A meghívás a tavalyi amerikai körút folytatásának is tekinthető, amikor a Cervinus Teátrum tagjainak közreműködésével a János Vitéz keresztmetszetét mutatták be Amerikában.

– Nagyon izgatott vagyok, mert hirtelen történt minden – mondja már a repülőtér felé tartva a főszereplő. Az első előadás péntek este lesz Torontóban, majd több nagyváros következik. A meghívás a Kanadai Magyarok Szövetségének köszönhető, ami nagy öröm, mert régi vágyam volt Belgium és Svédország után a tengerentúl is bemutatni a Sárdyt.

Beszélgetésre is csupán alig néhány perc maradt, mert időközben megérkezett budapesti úti céljához. Mielőtt letette a telefont, sietősen még annyit elárult, nagyon kíváncsi, hogy a kinn élő magyarok vajon hogyan fogadják az egykori ünnepelt filmcsillag sajátos látásmódú, megható történetét.

A teátrum művészeti igazgatója elmondta, a tengeren túli fellépés egyik fontos kritériuma az utazhatóság. Ennek ellenére arra törekszenek, hogy a Holle anyót, a Csodaszarvast és a Lili bárónőt is minél szélesebb közönségnek mutassák meg. Legutóbbi felkérésük pl. Szlovákiába, az eperjesi Záborský színházba szól, ahol karácsony előtt debütál a Holle anyó.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

12 egyesület 200 úszója érkezett az őszi versenyre

Sport

Személyi sérüléssel járó balesetek Csabacsűdön és Szarvas külterületén

Csabacsűd

Fényszarvas

Szarvas

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Roma családi nap: Apró lépésekkel a szemléletváltás felé

Szarvas

Hirdetés

Archívum

2015. november
h k s c p s v
« okt   dec »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kategóriák

Friss

Connect