Connect with us

Hírek

Aláírásgyűjtésbe kezdett a szarvasi Fidesz is a betelepítési kvótarendszer ellen

– Nem tudjuk elfogadni, hogy valahol máshol döntsék el, kikkel kell együtt élnünk – jelentette ki Orbán Viktor a kötelező betelepítési kvótarendszerrel, ill. annak elfogadhatatlan feltételeivel kapcsolatban még november elején. Az elmúlt hét közepén Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője bejelentette, hogy a kormánypárt aláírásgyűjtést kezd a kvótarendszer társadalmi elutasítottságának felmérésére. A gyűjtés, ahogy országszerte, úgy Szarvason is elkezdődött. A Fidesz aktivistái a piackapuban felállított pultnál várták a lakosság megerősítő aláírását. Ottjártunkkor Babák Mihály polgármester, Kiss Attila önkormányzati képviselő és Závoda Ferenc, a megyegyűlés tagja, valamint segítőik álltak a pult mögött és beszélgettek a választókkal, miközben az aláírások szépen gyűltek.

– A magyar emberek több mint 80 százalékának az volt a véleménye a nemzeti konzultáció során, hogy nem szeretnének Magyarországra bevándorlókat – mondta Kiss Attila az akcióról. – Ezért itt Szarvason, a piacon gyűjtjük az aláírásokat, de én, személyesen is meg fogom keresni a választópolgáraimat a körzetemben. El fogok menni hozzájuk személyesen aláírásgyűjtő ívekkel. Ez egy nagyon jó alkalom lesz arra is, hogy –nem csak erről–beszélgessek velük.

– Legalább 1000 éves keresztény kultúrával, egy igen mély gyökerekkel rendelkező ország vagyunk. A magyar egy meglehetősen toleráns nemzet, ha megnézzük, hogy a történelmünk során hány nemzettel, nációval éltünk együtt és keveredtünk. Erről, talán a törökök 150 éves uralmától eltekintve, mindig mi döntöttünk. Most is döntöttünk és most azt mondtuk, hogy nem. Én, személy szerint is egyet értek ezzel a petícióval, és aláírtam az ívet – zárta a beszélgetést Kiss Attila.

A gyűjtés még hetekig folytatódhat, tudtuk meg a az aktivistáktól.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Tea time – Hálaadás Napja a Benkában

Oktatás

Karatés sikerek Montenegróban

Sport

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Filmstúdióban érezhették magukat a gyerekek a zeneiskola új programján

Oktatás

Krnács hárítja Ikoba lövését (Fotó: Babák Zoltán) Krnács hárítja Ikoba lövését (Fotó: Babák Zoltán)

Tisztes helytállással búcsúztunk a ZTE ellen

Sport

Hirdetés

Archívum

2015. november
h k s c p s v
« okt   dec »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kategóriák

Friss

Connect