Connect with us

Hírek

Mozgáskorlátozott évértékelő: Együtt könnyebb

Bár még nincs vége az évnek, a Mozgáskorlátozottak Szarvasi Egyesülete visszatekintett az elmúlt hónapok eseményeire. A település egyik legaktívabb civil szervezete több mint 100 főt látott vendégül november 6-án, egy évzáró vacsora keretében.

A programindító koccintásokat és jókedvre hangoló muzsikát követően Gombárné Bata Mária elnök értékelte az elvégzett munkát.

– A vállalt programokat egytől egyig tudtunk teljesíteni. Természetesen ez csak úgy jöhetett létre, hogy ebben Önök is aktívan közreműködtek – intézte köszönő szavait a tagság felé. Kezdtük az elmaradhatatlan fánksütésünkkel, farsangolással, folytattuk a húsvéttal és a nőnapi megemlékezésünkkel, nem beszélve a bográcsozásról, amire a társ civil szervezeteket is meg szoktuk hívni.

A tagság nyáron a Vízi Színházat népesítette be, ősszel pedig a Szilvanapokhoz és az Idősek Napjához is kapcsolódtak. Az év utolsó nagy dobásásának mindig a karácsonyi jótékonysági vásár ígérkezik, amelyen műsorral és saját készítésű felajánlásokkal vesz részt a szervezet.

– A pénzügyi háttér állandó probléma, de szerencsére idén pályázaton nyertünk a működésre. Külön köszönetet mondunk az önkormányzat és polgármester Úr támogatásáért, amik nélkül nem tudnánk létezni. Egyre kevesebb a tagdíjakból befolyt összeg, mivel sajnos folyamatosan idősödünk, ezért a létszámunk is egyre csökken – számolt be a nehézségekről is.

Babák Mihály polgármester is magához ragadta a mikrofont, és viszonozta a kedves gesztust. Ígérte, közbenjár, hogy a tagok kedvezőbb áron vegyék igénybe a fürdő szolgáltatásait, amit érdemes mindenkinek minél jobban kihasználnia.

– Önök egy nagyon fontos közössége a településnek. Azért nem unalmas Szarvason élni, mert mindig van valaki, aki támaszként szóba jöhet. Az élet nem lesz könnyebb, de ha egyébként jól érezzük magunkat, a bajokat a hátunk mögött hagyhatjuk – érzékeltette a civil szervezetek egyik fontos szerepét.

S hogy a tagság nemcsak a finom falatokért jött, jól mutatta, hogy már a vacsora előtt akadt néhány táncos lábú pár, akik birtokukba vették a táncparkettet. Ők várhatóan csak egy nagyon rövid pihenőt tartottak, a bőséges adagok után pedig igazolták a város első emberének szavait.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Tea time – Hálaadás Napja a Benkában

Oktatás

Karatés sikerek Montenegróban

Sport

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Filmstúdióban érezhették magukat a gyerekek a zeneiskola új programján

Oktatás

Krnács hárítja Ikoba lövését (Fotó: Babák Zoltán) Krnács hárítja Ikoba lövését (Fotó: Babák Zoltán)

Tisztes helytállással búcsúztunk a ZTE ellen

Sport

Hirdetés

Archívum

2015. november
h k s c p s v
« okt   dec »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kategóriák

Friss

Connect