Connect with us

Hírek

Nemcsak az iskola, hanem az alapítvány is nyertes!

A Székely Mihály Szakképzésért Alapítvány rendszeresen támogatja a Székely Mihály Szakképző Iskolában tanuló diákokat nem csak anyagilag, hanem pályázati programok megvalósításával is. Az alapítvány egyik legfontosabb célkitűzése a szakképzésben tanuló diákok új lehetőségekhez juttatása, tapasztalatszerzés lehetősége, a civil életben való kommunikáció gyakorlása, hiszen a gyorsan változó világunkban a megújuló oktatási rendszereknek alkalmazkodniuk kell a tanítás-tanulás új formáihoz, így a gyakorlatorientált képzésekhez is. Az európai munkaerőpiac elvárja, hogy minél képzettebb szakemberek kerüljenek ki a munka világába.

A Tempus Közalapítványhoz benyújtott pályázat – mely a szakképzésben tanuló diákok külföldi szakmai gyakorlatának támogatására irányult – 10.836 euró támogatásban részült. Mivel a turizmus-vendéglátás szerepe az Európai Unió gazdasági folyamataiban kiemelkedő jelentőségű, ezért a pályázatban megfogalmazott célkitűzések is a vendéglátásra irányultak. Pályázat címe: „Halak, vizek, ízek” Hasonlóságok és különbségek a két nemzet halfogyasztásában. Az alapítvány az iskolával együttműködve 6 diáknak adott lehetőséget 4 hetes szakmai gyakorlatra kiutazni Portugália Barcelos városába. A diákok a vendéglátás területén gyarapíthatták szakmai ismereteiket, készségeiket. Az angol nyelv gyakorlása mellett egy hónap alatt a portugál nyelv alapjaival és a mediterrán kultúrával is megismerkedhettek. Kiutazó diákok: Papp Diána 10.H, Aszódi Zsófia 12.H, Szabó István 12.H, László István 12.H, Biacsi Vivien Ksz/11, Munkácsi Richárd 13.D .

Székely Mihály Szakképzésért Alapítvány kuratóriuma

Kiemelt

Koltai Róbert lovagias ügye

Szarvas

Babák Mihály, Tóth Béláné és Dobruczky Zsolt (Fotó: Hegedűs Éva) Babák Mihály, Tóth Béláné és Dobruczky Zsolt (Fotó: Hegedűs Éva)

Aszfalt helyett térkőburkolat lakossági hozzájárulásból

Szarvas

Oscar sikere Szarvason

Szarvas

A Szarvasi Vas-Fémipari Zrt. központi épülete (Fotó: Babák Zoltán) A Szarvasi Vas-Fémipari Zrt. központi épülete (Fotó: Babák Zoltán)

Belátható időn belül hozzájuthatnak a volt vasiparis dolgozók a bérköveteléseikhez

Gazdaság

Hirdetés

Archívum

2015. november
h k s c p s v
« okt   dec »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kategóriák

Friss

Connect